Mersin

Silifke Atık Suyu Arıtma Tesisi'nde Yeni İçme Suyu Laboratuvarı Hizmete Girdi

Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, Silifke atık su arıtma tesisi bünyesinde devreye aldığı içme suyu laboratuvarı ile artık Mersin’in batı ilçelerine daha hızlı içme suyu analizi hizmeti verecek

Silifke Atık Suyu Arıtma Tesisi'nde Yeni İçme Suyu Laboratuvarı Hizmete Girdi

Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, Silifke atık su arıtma tesisi bünyesinde devreye aldığı içme suyu laboratuvarı ile artık Mersin’in batı ilçelerine daha hızlı içme suyu analizi hizmeti verecek.
MESKİ Silifke atık su arıtma tesisinde son teknolojiye uygun olarak dizayn edilen içme suyu laboratuvarını devreye aldı. Bu sayede Silifke, Anamur, Aydıncık, Bozyazı, Mut ve Gülnar ilçelerinde şebeke kontrolleri ve rutin denetimler daha sık ve pratik yapılacak. Böylelikle, merkeze uzak ilçelerden alınan numunelerin analizleri, merkez su analiz laboratuvarına kadar getirilmeden, Silifke atık su arıtma tesisi içerisindeki laboratuvarda daha kısa sürede yapılacak. MESKİ laboratuvarının devreye alınmasıyla zaman ve yakıt tasarrufu da sağlanacak. Ayrıca, vatandaşlardan gelen şikayetler daha kısa sürede cevaplanarak, çözüme kavuşturulacak.
Laboratuvar Şube Müdürlüğünde şef olarak görev yapan Volkan Ateş, "Genel Müdürlüğümüzce Silifke atık arıtma tesisi sahası içerisinde kurduğumuz içme suyu analiz laboratuvarımız sayesinde Mersin’in batı ilçelerindeki depo ve şebekelerimiz daha hızlı ve verimli bir şekilde denetlenebilecek olup, vatandaşlarımızdan gelen taleplere de daha kısa sürede yanıt verilecek. Suyun başta mikrobiyolojik analizler olmak üzere kimyasal ve fiziksel analizlerini gerçekleştirmek için kurulmuş olan Silifke içme suyu analiz laboratuvarı son teknolojiye uygun olarak dizayn edilmiş olup, 2023 yılı ekim ayı itibarıyla devreye alınmıştır” ifadelerini kullandı.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

MESKİ, Mersin'de Su ve Kanalizasyon Hizmetlerinde Dijital Dönüşüm Başlattı! -Haberler
Yaşam

MESKİ, Mersin'de Su ve Kanalizasyon Hizmetlerinde Dijital Dönüşüm Başlattı! -Haberler

Mersin Büyükşehir Belediyesine bağlı Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, dijital dönüşüm projesi kapsamında Türkiye’de bir ilke daha imza atarak, su ve kanalizasyon idareleri arasındaki en kapsamlı online hizmetler uygulamasını hayata geçirdi.

MESKİ'nin Altyapı Çalışmalarında Yerinde İnceleme
Yaşam

MESKİ'nin Altyapı Çalışmalarında Yerinde İnceleme

MESKİ’nin yürüttüğü ‘Mersin İli Muhtelif Mahallelerde Altyapı Hatlarının Temizlenmesi, Görüntülenmesi, Frezelenmesi ve Hasarlı Yerlerin Kazısız Teknolojilerle Noktasal Tamiri’ işini yerinde inceleyen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Biz tüm Mersin’deki altyapıların MR’ını çekiyoruz.

MESKİ'nin 150 milyon değerindeki projeleri hayata geçiyor
Etkinlik

MESKİ'nin 150 milyon değerindeki projeleri hayata geçiyor

Mersin Büyükşehir Belediyesine bağlı Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, uygun faizli kredi ve hibelerle birlikte birçok projeyi hayata geçirecek.

MESKİ’nin 2024 yılı bütçesi  belli oldu
Bölgesel

MESKİ’nin 2024 yılı bütçesi belli oldu

Mersin Büyükşehir Belediyesine bağlı Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin (MESKİ) 2024 yılı bütçesi, 9 milyar 462 milyon lira olarak kabul edildi.

BUSKİ ile Deniz Suyu Tertemiz Olacak!
Yaşam

BUSKİ ile Deniz Suyu Tertemiz Olacak!

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin BUSKİ marifetiyle Karacabey Boğazı’ndaki su kalitesinin artırılması amacıyla geçen yıl temelini attığı Karacabey Yeniköy Atık Su Arıtma Tesisinde inşaat hızla sürüyor.

Burdur'da Çevreye Duyarlı Bir Adım! Kesin kabulü yapıldı
Bölgesel

Burdur'da Çevreye Duyarlı Bir Adım! Kesin kabulü yapıldı

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, İleri Biyolojik Arıtma Tesisi'nin kesin kabulünün yapıldığını ve tesisin artık tam kapasiteyle faaliyete geçtiğini duyurdu. Tesis, Burdur Gölü'ne deşarj edilen suyun %95'ten fazla saflık oranına sahip olmasını sağlayarak önemli bir çevresel başarıya imza attı.