Burdur / Bucak

ŞİRİNEVLER MAHALLESİNE SPOR SALONU SÖZÜ

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Burdur'da yaşayan gençlerin sporla iç içe büyümelerini desteklemek amacıyla imza attığı dev proje MAKÜ Merkez Kampüs Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz’in girişimleri ve ByS Event ve …

ŞİRİNEVLER MAHALLESİNE SPOR SALONU SÖZÜ

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Burdur’da yaşayan gençlerin sporla iç içe büyümelerini desteklemek amacıyla imza attığı dev proje MAKÜ Merkez Kampüs Spor Salonu’nda gerçekleştirildi.

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz’in girişimleri ve ByS Event ve Beyaz Gölge Spor Okulları’nın işbirliği ile MAKÜ Merkez Kampüs Spor Salonu’nda, 6-18 yaş grubu 1.000 çocuğun sportif performans ve yetenek testleri yapılarak, fiziksel, zihinsel, beslenme durumları, bilimsel ölçüm teknik ve test protokolleriyle tespit edilerek, yetenek havuzu oluşturulup, gelişimlerinin takibini ve eğitimlerinin sağlanması planlanlanan projede

Eski Milli Basketbolcu Efsane Pivot Tamer Oyguç, yine Eski Milli Basketbolcu ve Beyaz Gölge Spor Okulu Kurucusu Burçin Badem, Fanatik Gazetesi Spor Yazarı Gökhan German ve Basketbol Yazarı Gökhan Türe’nin katılımıyla da bir panel düzenlendi.

Düzenlenen etkinlikte konuşma yapan Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Kentte göreve geldikleri günden bu yana önce sporun bağlayıcı, birleştirici ve bir araya getiren getiren gücünü Burdur Halkı’na göstermek için bu işin duayenlerini Burdur’a davet ettiklerini belirterek, “Bir takım etkinlikler düzenleyerek, çocuklarımızın sporla geleceğe hazırlandığı, iyi bir eğitim ve doğru kişilerle gençlerimizin iyi bir sporcu olarak gelişebilmesine yol açmak istedik. Bugün burada bir çok alanda testten geçireceğimiz çocuklarımızı ve gerçekten yeteneği olan ve önü açılması gereken ne kadar çocuğumuz varsa, biz onların elinden tutmak istiyoruz. Çünkü bizlerin görevi bu. Bugün kötü alışkanlıklar dediğimiz bazı bağımlılıkların başlangıç yaşının neredeyse tek haneli rakamlara düştüğü günümüz Türkiye’sinde, çocuklarımızı bu alışkanlıklardan yalnızca ve yalnızca sosyal aktivitelerle ve sporun içerisinde bulundurarak kurtarabiliriz.” Şeklinde konuştu

6 MART 2020’DE AÇILIŞINI YAPMAYI PLANLIYORUZ

Teknolojinin de çocuklar için zararlı bir bağımlılık olduğuna dikkat çeken Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, “Maalesef sporu bile artık o tabletlerin üzerinde yaptıklarını zannediyorlar. Ama sağlam kafa sağlam vücutta bulunur ilkesiyle biz çocuklarımızı sporun içerisinde olmasını istiyoruz. Bir projemiz var, bu projede Burdur Kent Merkezi’nde yeteriz olan spor alanlarının, en azından Belediye eliyle bir noktada çoğaltılabilmesi adına Şirinevler Mahallemizde spor salonu projemizi tamamladık. İnşallah seçilmemiz halinde, bu projeyi 2020 yılı içerisinde 6 Mart 2020’de Atatürk’ün Burdur’a gelişinin yıl dönümünde spor salonumuzu açmayı planlıyoruz. Bu salon Burdur’umuzda bir çok sporun aynı anda yapılabildiği, en çok sporcumuzun ağırlanabildiği ve spor okullarının da içerisinde olduğu, çocuklarımızın da gönül rahatlığıyla antrenörler eşliğinde spor yapabildiği güzel bir salon olacak. Belediyecilik yalnızca bina yapmak değildir. Hayatın içerisinde canlı, cansız ne varsa tamamının sorumluluğunun üzerimizde olduğunu düşünmek ve hesap etmek zorundayız. Ben bugün burada yetenekli gençlerimizin, çocuklarımızın başaracağına inanıyorum. Ve onları bazı deneyimlerle buluşturmak üzere, işinde başarılı önemli isimlerle buluşturuyoruz. Biz de gençlerimize söz veriyoruz. Yetenekli çocuklarımız için elimizden geleni yapmaya gücümüz yettiği sürece, görevde kaldığımız sürece devam edeceğiz. Siz değerli anne babalar ve özellikle gençlerimiz burada olduğunuz için tekrar teşekkür ediyorum” dedi.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Kapalı Spor Salonu ve Sporcu Fabrikası Projesi Hızla İlerliyor! - Haberler
Yaşam

Kapalı Spor Salonu ve Sporcu Fabrikası Projesi Hızla İlerliyor! - Haberler

Çayırova Belediyesinin ilçeye kazandırdığı Kapalı Spor Salonu ve Sporcu Fabrikası projesi tüm hızıyla devam ediyor. Çatısı şekillenen ve yan panel çelik imalatı tamamlanan projede, duvar yapımı sürüyor.

Çeliktepe Mahallesi'ne spor salonu
Bölgesel

Çeliktepe Mahallesi'ne spor salonu

Kağıthane Belediyesi ilçede Talatpaşa ve Hürriyet mahallelerinden sonra bir spor salonunu daha Çeliktepe Mahallesi'nde açtı. Merkezde çocuklara karate, jimnastik, tekvando; kadınlara fitness, step-aerobik, pilates; erkeklere fitness eğitimleri ücretsiz şekilde verilecek.

Vali Çiçek: “Hiçbir gencimizi yalnız, hiçbir çocuğumuzu kimsesiz bırakmayacağız”
Bölgesel

Vali Çiçek: “Hiçbir gencimizi yalnız, hiçbir çocuğumuzu kimsesiz bırakmayacağız”

Kayseri Valiliği’nin ERVA Projesi çerçevesinde Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğü ve Yeşilay Kayseri Şubesi işbirliği ile gençlere 8 farklı branşta hizmet verecek olan ERVA Gençlik Spor Kulübü, Yeşilay Spor Kulübü ve Şehit Ömer Halisdemir Spor Salonu’nun açılışı yapıldı.

Başkan Ercengiz, Burdur'da Kapalı Spor Salonu ve TOKİ Semt Pazarı İnşaatlarını İnceledi
Bölgesel

Başkan Ercengiz, Burdur'da Kapalı Spor Salonu ve TOKİ Semt Pazarı İnşaatlarını İnceledi

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Bozkurt Mahallesi'nde devam eden Kapalı Spor Salonu ve TOKİ Semt Pazarı inşaatlarını denetleyerek, projelerin son durumu hakkında bilgi aldı.

Bozova'nın yeni spor salonu hizmete açıldı
Spor

Bozova'nın yeni spor salonu hizmete açıldı

Şanlıurfa’nın Bozova ilçesinde yapımı tamamlanan spor salonu hizmete açıldı.

Samsun'da spor salonunun saunasında yangın çıktı
3. Sayfa

Samsun'da spor salonunun saunasında yangın çıktı

Samsun’un Bafra ilçesinde bir spor salonunun saunasında çıkan yangın, korku dolu anlar yaşanmasına neden oldu.