Burdur

Staj ve İstihdam İşbirliği Protokolü İmzalandı

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) ve BAKSİFED üyesi Antalya İş Kadınları Derneği arasında “staj ve istihdam iş birliği” protokolü imzalandı.

Staj ve İstihdam İşbirliği Protokolü İmzalandı

Antalya İş Kadınları Derneği (ANTİKAD) önderliğinde başlatılan proje kapsamında Meslek Yüksekokulumuz Öğr. Gör. M. Mürsel ESKİCİ’nin girişimleriyle Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) ve BAKSİFED üyesi Antalya İş Kadınları Derneği arasında “staj ve istihdam iş birliği” protokolü imzalanmıştır.

İmza töreninde Antalya İş Kadınları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Gülseren AÇAR, ANTİKAD Yönetim Kurulu Genel Sekreteri Avukat Fatma CEYLAN, Üniversite Rektörü Prof. Dr. Adem KORKMAZ, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Ali Murat ALPARSLAN, Meslek Yüksekokulları Koordinatörü Doç. Dr. Ahmet UYUMAZ, Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. M. Mürsel ESKİCİ, Üniversite Kariyer İzleme ve Geliştirme Sistemi Koordinatörü Öğr. Gör. Veysel DAL hazır bulunmuştur.

İş birliği protokolü Antalya, Isparta, Burdur bölgesinde faaliyet gösteren BAKSİFED bünyesindeki 13 dernek ve bu derneklere bağlı yaklaşık 860’ı aşkın işletmeyi kapsamaktadır. ANTİKAD’ın projesiyle oluşturulan MAKÜ ve iş dünyası iş birliği çerçevesinde Üniversitemize bağlı Fakülte, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokullarında öğrenim gören öğrencilerimize Batı Akdeniz Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu’na bağlı işletmelerde İşbaşında eğitim, mesleğe hazırlanma, kendini geliştirme, zorunlu staj ve tam zamanlı iş bulabilme imkanları sağlanacaktır. Ayrıca iş dünyasının stajyer ve tam zamanlı çalışan istihdam etmelerine yönelik proje Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, Kariyer Geliştirme ve İzleme Sistemi (KARGİS) üzerinden etkin ve hızlı bir şekilde gerçekleştirilerek federasyon üyelerinin işgücü ihtiyacının etkin ve hızlı şekilde karşılanması hedeflenmektedir.

İş birliği protokolü ile oluşacak iletişim gücü sayesinde işverenlerin iş gücünden beklenti ve talepleri tespit edilerek Yükseköğrenimin gereksinimleri ve donanımları (ders içeriği, yeni bölüm programların açılması, vb uygulamalar) güncellenerek işverenin talebine göre şekillendirilmesi, ayrıca istihdamın artırılması ve bölgesel kalkınmaya katkı sağlanması amaçlanmaktadır.

Daha önce “İş hayatında başarılı olmanın ipuçları” başlıklı meslek yüksekokulları projesiyle de üniversitemiz birimlerine destek olan, “staj ve istihdam” iş birliğiyle üniversitemize desteklerini sürdüren ANTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Gülseren AÇAR’a gayret ve emeklerinden dolayı teşekkür ederiz.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Afetlerde Kriz Yönetimi: Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nde Önemli Seminer
Bölgesel

Afetlerde Kriz Yönetimi: Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nde Önemli Seminer

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından "Afetlerde Kriz Yönetimi" konulu seminer düzenlendi. Seminerde acil durum psikolojisi, gönüllülük, ampütasyon uygulamaları, ikincil travma, müdahale ve psikososyal destek ekipleri gibi konular ele alındı.

MAKÜ, Kurumsal Akreditasyon Sürecine Hazırlanıyor
Bölgesel

MAKÜ, Kurumsal Akreditasyon Sürecine Hazırlanıyor

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ), kurumsal akreditasyon süreci için çalışmalarını sürdürüyor. Rektör Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, bu sürecin üniversiteye önemli değerler kazandıracağını ifade etti.

MAKÜ'de Şiddetle Mücadeleye Yönelik Panel
Bölgesel

MAKÜ'de Şiddetle Mücadeleye Yönelik Panel

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nde (MAKÜ), Burdur Valiliği koordinasyonunda Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü iş birliğinde "Gençler ile Şiddet Üzerine" konulu panel düzenlendi.

MAKÜ'de kutlandı
Bölgesel

MAKÜ'de kutlandı

“22 Kasım Türk Diş Hekimliği Günü”, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Diş Hekimliği Fakültesi tarafından düzenlenen panel ile kutlandı.

MAKÜ, öğrencilere girişimcilik yolculuğunda eşlik ediyor
Bölgesel

MAKÜ, öğrencilere girişimcilik yolculuğunda eşlik ediyor

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ), MAKÜ-BAKA Teknokent ve Teknoloji Transfer Ofisi birimleri tarafından öğrencilere yönelik olarak girişimcilik eğitimleri ve danışmanlık hizmetleri veriyor.

MAKÜ-SAT, Antalya'da CMAS 1 Yıldız tüplü dalış eğitimi düzenledi
Bölgesel

MAKÜ-SAT, Antalya'da CMAS 1 Yıldız tüplü dalış eğitimi düzenledi

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Su Altı Sporları ve Dağcılık Topluluğu (MAKÜ-SAT), Antalya/Kaş bölgesinde yeni dönemin ilk dalışını gerçekleştirdi. 20 öğrenci, iki gün süren eğitimlerin ardından CMAS 1 Yıldız sertifikası aldı.