Burdur / Tefenni

Tefenni Ak Parti Başkan Adayı Süleyman Başer’den Dikkat Çeken Projeler

Ak Parti Tefenni Belediye Başkanı Adayı Süleyman Başer 6 yeni projesini daha kamuoyu ile paylaştı. Projelerde, kültür- sanat, eğitim, sosyal belediyecilik, doğal gaz dikkat çekiyor. KONUT VE TOKİ Başer açıkladığı projelerin başında Toki konutları var. Vatandaşların talepleleri doğrultusunda …

Tefenni Ak Parti Başkan Adayı Süleyman Başer’den Dikkat Çeken Projeler

Ak Parti Tefenni Belediye Başkanı Adayı Süleyman Başer 6 yeni projesini daha  kamuoyu ile paylaştı.

Projelerde, kültür- sanat, eğitim, sosyal belediyecilik, doğal gaz dikkat çekiyor.

KONUT VE TOKİ

 Başer açıkladığı projelerin başında Toki konutları var. Vatandaşların talepleleri doğrultusunda 3. etap TOKİ konutlarının yapımına sürdüreceğiz. Yine aynı bölgede ihtiyacı hissedilen Cami yapımına vatandaş işbirliği ile yapacağız, devam eden Baraj Evleri inşaatına desteğimiz kaldığı yerden devam edecek dedi HUZUREVİ

Yıkılan eski hastanenin olduğu bölgeye Huzurevi yapılacağını açıklayan Başer, hükümetin desteği ile kimsesizlerin ve yaşlıların rahat yaşam sürmesi için huzurevi projesini kısa zamanda hayata geçireceklerini açıkladı.

BİLGİ VE ETÜT MERKEZLERİ

Öğrencilerin başarılarını artırmak için bilgi ve etüt merkezi kurarak öğrencilerin eğitimine katkı sağlıyacağız. Gençlere meslek edindirme kursları açacağız. Kültür sanat faaliyetlerini artırarak gençlerimize, tiyatro, sinema ile tanıştırıp, kültür turları düzenleyeceğiz.

DOĞAL GAZ

Doğal gaz projesini değinen Süleyman Başer, doğal gazı Tefenni’ye getirmek için çalışacağız. Bunun için A-B-C planları uygulayacağız Karamanlı Yeşilova Belediye başkanları ile işbirliği yapacağız. Eğer anlaşma sağlayamazsak B planımız devreye sokarak Nüfusumuzu 10.000 ni çıkarmayı hedefliyoruz. Yaptığımız projelerle Tefennimize cazibe merkezi haline getirerek tersine göçün başlamasına neden olacağı için bundan dolayı kendi doğalgazımızı kendimiz getireceğiz  dedi. Bu da olmazsa C planımızı devreye sokacağız. İstekli caddelere ve anayollara dökme doğalgaz hattı döşeyeceğiz. Yani diğer adıyla LNG

LNG NEDİR ( LPG, sıvılaştırılmış petrol gazı (Liquified Petroleum Gas) anlamına gelir. Sıvı halde, basınç altında ve ortam sıcaklığında depolanır. Bütan ve propan gazlarının karışımıdır. Bu gazlar, normal şartlar altında gaz halindedir. Basınç altında sıvılaştırılır.)

NURİ BEY KONAĞI KÜLTÜR EVİ PROJESİ Tefenni geçmişinin yaşatıldığı Kültürevi kuracağız. Atıl durumda bulunan eski cezaevini restorasyon yaparak buranın bir kültür merkezi olmasını sağlıyacağız. Burada Ali Bey Türküsünü yaşatacağız Tefenni’nin değerlerini burada köşeler açarak değerlerimizi sahip çıkacağız. Tefenni folklor ve kültürünü ileriye taşyan değerlerimiziden Ahmet Yamacı, Hüyüklü Mustafa Kara, Hasanpaşalı Ahmet Ali Selçuk için ayrı köşe açacağız. Yine Dr. Tuncer Yıldız, Dr. Muharrem Gökçen, Mahmut Ünlü ve diğer değerlerimiz için köşeler açarak isimlerini yaşatacağız.

 Tarihi yapıları ayakta tutmak için gerekli restorasyon yaparak Tefenni’ye yeniden kazandıracağız. YÜKSEK OKUL PROJESİ

Öğrenci sayısında önemli düşüş görülen meslek yüksek okulumuza yeni bölümler açarak öğrenci sayısının artırmayı düşünüyoruz. En çok tercik edilen bölümlerden Harita Kadastro ve Hayvancılık Teknikerliği açmak için çalışacağız dedi

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

BAKA Projesi Kapsamında Uso Anadolu Lisesi'nde Bilim Şöleni!
Bölgesel

BAKA Projesi Kapsamında Uso Anadolu Lisesi'nde Bilim Şöleni!

BAKA Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) "Burdur'da Üretken Bir Nesil Yetişiyor" projesi kapsamında, Uso Anadolu Lisesi'nde 25-26 Nisan 2024 tarihleri arasında heyecan verici bir bilim atölyesi gerçekleştirildi.

Burdur'da 'Üretken Bir Nesil Yetişiyor' Projesi Kapsamında Spor Müsabakaları Düzenlendi!
Bölgesel

Burdur'da 'Üretken Bir Nesil Yetişiyor' Projesi Kapsamında Spor Müsabakaları Düzenlendi!

Burdur'da İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 'Üretken Bir Nesil Yetişiyor' projesi kapsamında Çavdır Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Çavdır Anadolu Lisesi ve Burdur Spor Lisesi arasında bocce, dart ve voleybol spor müsabakaları gerçekleştirildi. Müsabakalara yaklaşık 20 öğrenci ve öğretmen katıldı.

Burdur İçme Suyu Göl Geçişi İsale Hattı Projesinde Son Gelişmeler!
Bölgesel

Burdur İçme Suyu Göl Geçişi İsale Hattı Projesinde Son Gelişmeler!

Vali Türker Öksüz başkanlığında Burdur İçme Suyu Göl Geçişi İsale Hattı projesiyle ilgili toplantı yapıldı. Toplantıda projenin en kısa sürede tamamlanması için atılması gereken adımlar ele alındı.

MAKÜ'den Heyecan Verici Proje Yarışması! Toplamda 150 Bin TL Ödül!
Bölgesel

MAKÜ'den Heyecan Verici Proje Yarışması! Toplamda 150 Bin TL Ödül!

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ), tüm üniversite öğrencilerine yönelik heyecan verici bir proje yarışması düzenliyor. "Evrensel Bilgiden Toplumsal Katkıya" sloganıyla yola çıkan yarışmada, toplamda 150 bin TL ödül dağıtılacak.

Burdur'a Gölün Altından Su! Senir Suyu Projesi ile Kuraklığın Tehlikesi Aşılacak!
Bölgesel

Burdur'a Gölün Altından Su! Senir Suyu Projesi ile Kuraklığın Tehlikesi Aşılacak!

Yaşanan kuraklık ve iklim değişikliği nedeniyle Burdur'da içme suyu sorunu yaşanmaması için Burdur Gölü'nün altından Senir Suyu projesi ile su getirilecek. Proje 2025'te tamamlanacak.

Senir suyu projesinde sona gelindi! Korkmaz'dan bu yaz için tedbir çağrısı
Bölgesel

Senir suyu projesinde sona gelindi! Korkmaz'dan bu yaz için tedbir çağrısı

AK Parti Burdur Milletvekili Prof. Dr. Adem Korkmaz, Burdur'un içme suyu sorununa orta vadede (10-15 yıl) çözüm getirecek Senir Suyu Göl Geçişi projesinin son aşamaya geldiğini ve önümüzdeki bir iki hafta içinde onaylanmasını beklediğini duyurdu.