Antalya

Türkiye Bisiklet Turunun ilk etabını Fabio Jakobsen kazandı

59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun 134,7 kilometrelik Antalya-Antalya etabı tamamlandı. Büyük çekişmeye sahne olan etabı DSM-Firmenich Takımı'ndan Fabio Jakobsen 2 saat 56 dakika 31 saniye ile kazandı.

Türkiye Bisiklet Turunun ilk etabını Fabio Jakobsen kazandı

59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun 134,7 kilometrelik Antalya-Antalya etabı tamamlandı. Büyük çekişmeye sahne olan etabı DSM-Firmenich Takımı'ndan Fabio Jakobsen 2 saat 56 dakika 31 saniye ile kazandı. TUR 2024'e yarın 190,6 kilometrelik Kemer-Kaş (Kalkan) etabı ile devam edilecek.
14 ülkeden 25 takımın iştirak ettiği 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'na 172 sporcu katılıyor. Düden Parkı önünden saat 10.25'te verilen startla yarış başladı. Sporcular, rüzgarsız havada ve gittikçe artan bir sıcaklıkta zaman zaman pedal çevirirken zorlandılar. Bu da zaman zaman temponun düşmesine neden oldu. Bu arada temponun düşmesinden sonra kaçış grubu bir sporcu eksildi. Yeni zaman farkı 1 dakika olarak verildi. Finişe son 10 kilometrede pelotonda kopma görülmedi. Nefes kesen bir finişe hazır olmak için izleyiciler bariyer dibinde yerlerini aldı. Peloton finişe toplu geldi. Son 50 metrede muazzam bir atak yapan Hollandalı bisikletçi Fabio Jakobsen etabı birinci olarak bitirdi. İkinciliği Sasha Weeames kazanırken, Simon Dehairs üçüncü oldu.
Kazananlara madalyaları Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanı Yardımcısı Hamza Yerlikaya, Antalya Valisi Hulusi Şahin, Cumhurbaşkanlığı Destek ve Mali Hizmetler Genel Müdürü Mehmet Tuncer tarafından takdim edildi.

Mayolar sahiplerini buldu
Turkuaz mayoyu Fabio Jakobsen'e Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu ve Spor Genel Müdürü Veli Ozan Çakır teslim etti. Yeşil mayoyu Fabio Jakobsen'e Antalya Spor Ve Gençlik İl Müdürü Yavuz Gürhan teslim etti. Kırmızı mayoyu Michal Pomorski'ye bisiklet Federasyonu Başkanvekili Fikri Hayali teslim etti. Beyaz mayoyu Vinzent Dort’a Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu teslim etti.

Pazar günü İstanbul’da bitiyor
Toplam uzunluğu 1.188 kilometre olan ve sekiz gün sürecek olan yarış, 28 Nisan Pazar günü koşulacak İstanbul-İstanbul etabı ile sona erecek ve bu yılın şampiyonu Turkuaz mayonun sahibi olacak.

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

 Denizli OSB Ligi'nin şampiyonları belli oldu
Spor

Denizli OSB Ligi'nin şampiyonları belli oldu

2023- 2024 Denizli OSB Futbol Süper Lig ve Yükselme Grupları'nın şampiyonlarını belirlemek için final karşılaşmaları yapıldı. Bu yıl 19. kez düzenlenen turnuvada Yükselme Grubu şampiyonu Altınbaşak Tekstil, Süper Lig şampiyonu ise Mek Tekstil oldu.

Fenerbahçe, Konyaspor  maçı mesaisinde
Spor

Fenerbahçe, Konyaspor maçı mesaisinde

Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig’in 35. haftasında deplasmanda Konyaspor ile oynayacağı maçın hazırlıklarını sürdürdü.

Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Karaköse'ye Alanyaspor forması hediye edildi
Yaşam

Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Karaköse'ye Alanyaspor forması hediye edildi

Alanyaspor Kulüp Başkanı Hasan Çavusoğlu ve yönetim kurulu, Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Karaköse’yi makamında ziyaret etti.

Nilüfer spor şenliklerinde kupa heyecanı devam ediyor
Bölgesel

Nilüfer spor şenliklerinde kupa heyecanı devam ediyor

Nilüfer Uluslararası Spor Şenlikleri’nde eskrim, squash, futbol, badminton ile plaj voleybolu heyecanı yaşandı. Dostluk içinde geçen karşılaşmalar sonunda dereceye giren sporcular kupa ve madalyalarını aldı.

 Hatayspor, teknik direktör Volkan Demirel ile yolları ayırdı
Spor

Hatayspor, teknik direktör Volkan Demirel ile yolları ayırdı

Trendyol Süper Lig takımlarından Hatayspor, teknik direktör Volkan Demirel ile yolları ayırdıklarını duyurdu.

Söğütspor ve 1308 Osmaneli Belediyespor'un Olaylarla İlgili Açıklamaları
Spor

Söğütspor ve 1308 Osmaneli Belediyespor'un Olaylarla İlgili Açıklamaları

Bilecik 1. Amatör Ligi'nde Söğütspor ile 1308 Osmaneli Belediyespor müsabakasında yaşanan olaylarla ilgili iki takım da açıklama yaptı.