Bingöl

Üçgül; ’’4 yılda 400 bin metrekare parke taşını köylerimize kavuşturduk’’

Bingöl’de İl Özel İdaresi her yıl yaptığı yatırımlarla adından söz ettirmeye devam ediyor.

Üçgül; ’’4 yılda 400 bin metrekare parke taşını köylerimize kavuşturduk’’

Bingöl’de İl Özel İdaresi her yıl yaptığı yatırımlarla adından söz ettirmeye devam ediyor. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Enes Üçgül, 4 yılda bin 600 kilometrelik köy yolunun asfalta kavuşturulduğunu, bunun 200 kilometresinin bitümlü sıcak karışım (BSK) olduğunu söyledi. Üçgül, ayrıca terörden temizlenen bölgelerin de BSK yapıldığının altını çizdi.
Bingöl Valiliğine bağlı İl Özel İdaresi, şehrin kırsal alanlarında “çehreyi değiştiren” yatırımlara devam ediyor. Bu çerçevede her yıl olduğu gibi bu yıl da yatırımlarla adından söz ettiren Bingöl İl Özel İdaresi, 325 köy ve 817 mezrada çalışmalarını sürdürdü. 4 yılı aşkın bir süredir görevde olan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Enes Üçgül, bu süreçte köy yollarına bin 600 kilometrelik asfalt yatırımı yaptıklarını ve bu asfaltın 200 kilometresinin BSK olduğunu vurguladı.

’’Amacımız, gayemiz görev süremiz boyunca ilimizde, ilçelerimizde asfaltı olmayan köy yolu bırakmamak’’
İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Enes Üçgül, “Yaklaşık olarak 4 yıldır görev aldığımız bu süre boyunca tüm ekiplerimizle beraber ekip ruhu bilinciyle sahada tüm gayretimizle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu süreç içerisinde 325 köy, 817 mezramıza 4 yıllık süre boyunca yaklaşık olarak bin 600 kilometre asfalt yola kavuşturduk. Bin 600 kilometre asfalt yolumuzun 200 kilometresi sıcak asfalt, bin 400 kilometresi ise sathi kaplama asfalt ile kapladık. Amacımız, gayemiz görev süremiz boyunca ilimizde, ilçelerimizde asfaltı olmayan köy yolu bırakmamak. Bu gayret içerisinde çalışmalarımıza aralıksız devam edeceğiz” dedi.

’’4 yılda 400 bin metrekare parke taşını köylerimize kavuşturduk’’
Köy içi hizmetlerine de değinen Üçgül, çamurlu yollara parke döşendiğini, su sıkıntısı yaşayan köylerde sondaj çalışmaları yapıldığını belirtti. Üçgül, ’’Yine bu süreçte köylerimizde, kırsalda yaşayan vatandaşlarımızın daha rahat, daha konforlu, daha sağlıklı yaşayabilmeleri için altyapı çalışmalarımız da oldu. Geçen yıl 36 köyümüzde kanalizasyon altyapı çalışmasını yaptık. Yine aynı şekilde içme suyu temininde sıkıntı yaşayan köylerimizde sondaj çalışmalarımız oldu. Tabi sadece köylerimize giden yolları asfalt yapmadık. Köy içi yollarında da sıkıntı yaşayan, çamurdan dolayı rahatsızlık duyan yerlerde de yaklaşık olarak 4 yılda 400 bin metrekare parke taşını köylerimize kavuşturduk” şeklinde konuştu.

Terörden temizlenen bölgeler BSK’ya kavuştu
Güvenlik güçlerinin son dönemlerde yaptığı operasyonlarla birçok bölgenin terörden temizlendiğini ve köylere dönüşlerin hızlandığını aktaran Üçgül, söz konusu bölgelere de BSK yatırımı yapıldığının altını çizdi. Üçgül, “Son dönemlerde güvenlik güçlerimizin azimli ve gayretli çalışmaları neticesinde bölgeden temizlenen terör sonrası köylerimize dönüşlerde hızlandı. Biz de bu dönüşlerle beraber köylerimize özellikle BSK asfalt yaparak bölgelerimizi daha yaşanabilir, daha huzurlu ve daha sağlıklı bir yaşam alanına çevirecek şekilde elimizden gelen gayreti gösterdik’’ diye konuştu.

’’İnsanın yaşadığı her yere hizmet götürme gayreti içinde olacağız’’
İnsanın yaşadığı en ücra noktaya hizmet götürmeye devam edeceklerini belirten Üçgül, açıklamasını şu şekilde tamamladı:
’’İdaremiz sadece kırsala yatırım yapmamakla beraber aynı zamanda ilimiz için eğitim yatırımları, sağlık yatırımları ve spor yatırımları da devam etmektedir. Spor yatırımları kapsamında her yıl geleneksel olarak yaz spor okullarımızı faaliyete geçirip 250 öğrencimize bu okullarda eğitimler veriyoruz. Bunun yanında yine ilimizde faaliyet gösteren spor kulüplerine gerek malzeme gerekse diğer sportif desteklerde bulunuyoruz. Bundan sonraki süreçte de yine bu kulüplerimize desteklerimiz devam edecektir. İl Özel İdaresi olarak gayretli, azimli bir şekilde çalıştık. İnşallah bundan sonraki süreçte de çalışmalarımız devam edecek. İnsanın yaşadığı her yere hizmet götürme gayreti içinde olacağız. Vatandaşlarımıza hizmetlerimiz hayırlı olsun diyorum, çalışmalarımız bundan sonra da artarak, üzerine koyarak devam edecektir.” İHA

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Büyükşehir’den Seyhan Caddesi’ne sıcak asfalt
Yerel Yönetim

Büyükşehir’den Seyhan Caddesi’ne sıcak asfalt

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Kepez ilçesi Seyhan Caddesi’nin deforme olan asfaltını yeniliyor.

Ordu'nun 'Sakin Şehir' Unvanlı İlçesinde Yol Düzenlemesi Tamamlandı
Yaşam

Ordu'nun 'Sakin Şehir' Unvanlı İlçesinde Yol Düzenlemesi Tamamlandı

Ordu’nun ‘Sakin Şehir’ unvanına sahip Perşembe ilçesinde, 2 mahalleyi sahil kesimine bağlayan yolda Büyükşehir Belediyesi tarafından sıcak asfalt çalışması gerçekleştirildi.

Gölbaşı Belediyesi depremde hasar gören yolları yeniliyor
Bölgesel

Gölbaşı Belediyesi depremde hasar gören yolları yeniliyor

Adıyaman’ın Gölbaşı İlçe Belediyesi, depremde hasar gören ve alt yapısı tamamlanan Gazi Caddesini asfaltlıyor.

Vali Varol,  asfalt plent alanını gezdi
Bölgesel

Vali Varol, asfalt plent alanını gezdi

Adıyaman Valisi Osman Varol, İl Özel İdaresi asfalt plent alanını gezerek incelemelerde bulundu.

Bucak'a Asfalt Şantiyesi Müjdesi! Yusuf Erdoğdu, giderleri azaltacak
Bölgesel

Bucak'a Asfalt Şantiyesi Müjdesi! Yusuf Erdoğdu, giderleri azaltacak

MHP Bucak Belediye Başkan Adayı Yusuf Erdoğdu, daha önceden belediyeye ait olan asfalt şantiyesini yeniden faaliyete geçirerek belediyenin kendi bünyesinde üretim yapacağını açıkladı.

Ordu’da sıcak asfalt çalışmaları sürüyor
Yaşam

Ordu’da sıcak asfalt çalışmaları sürüyor

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından kırsal mahallelerdeki sıcak asfalt çalışmaları devam ediyor.