Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu Cezayir'de

İkili görüşmelerin ardından Bakan Uraloğlu ve Bakan Youcef Cherfa basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Devamı haberimizde..

Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu Cezayir'de

ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI ABDULKADİR URALOĞLU CEZAYİR'DE...

 

BAKAN URALOĞLU VE CEZAYİR ULAŞTIRMA BAKANI CHERFA GÖRÜŞMESİ...

 

BAKAN URALOĞLU:

- AFRİKA'YA AÇILAN BİR ULAŞTIRMA KAPISI OLARAK GÖRDÜĞÜMÜZ CEZAYİR İLE ORTA ASYA VE AFRİKA ARASINDA KÖPRÜ VAZİFESİ GÖRECEK TAŞIMA KORİDORLARINI ELE ALMAMIZ GEREKTİĞİ İNANCINDAYIM

- YENİ İŞ BİRLİKLERİNE AÇIĞIZ

 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye ve Cezayir arasındaki mevcut taşımacılığın geliştirilmesi, yeni hat ve koridorların değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, "Afrika'ya açılan bir ulaştırma kapısı olarak gördüğümüz dost ve kardeş Cezayir ile Orta Asya ve Afrika arasında köprü vazifesi görecek taşıma koridorlarını ele almamız gerektiği inancındayım" dedi.

 

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Cezayir'e giden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nu havalimanında Türkiye Cumhuriyeti Cezayir Büyükelçisi Mücahit Küçükyılmaz karşıladı. Bakan Uraloğlu ve beraberindeki heyet ardından, Cezayir Ulaştırma Bakanı Youcef Cherfa ile Başkent Cezayir'de bir araya geldi.

Uraloğlu, Türkiye-Cezayir ilişkilerinin son yıllarda stratejik bir ortaklığa dönüştüğüne dikkati çekerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Cezayirli mevkidaşı Abdülmecid Tebbun eş başkanlığında kurulan "Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi'nin (YDİK)" her alanda ilişkilerin daha da geliştirilmesi için önemli bir platform rolü üstlendiğini belirtti.

Bakan Uraloğlu, denizcilik, karayolu ve demiryolu taşımacılığı, gemi sanayi ve ulaştırma koridorları alanlarında iki ülke arasındaki iş birliğinin önemine işaret ederek, "Afrika'ya açılan bir ulaştırma kapısı olarak gördüğümüz dost ve kardeş Cezayir ile Orta Asya ve Afrika arasında köprü vazifesi görecek taşıma koridorlarını ele almamız gerektiği inancındayım. Mevcut taşımaların geliştirilmesi, yeni hat ve koridorların değerlendirilmesi üzerinde çalışabiliriz. Ulaştırma koridorunda iş birliklerinin arttırılmasını kapsayan bir mutabakat için çalışmalara başlayalım. Yeni işbirliklerine açığız" diye konuştu.

İkili görüşmelerin ardından Bakan Uraloğlu ve Bakan Youcef Cherfa basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. İki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi için çalıştıklarını belirten Uraloğlu, heyetler arasındaki görüşmenin buna katkı sağlayacağına inandığını söyledi. Türkiye için Cezayir'in kıymetinin büyük olduğunu belirten Uraloğlu, Cezayirli mevkidaşı Youcef Cherfa'yı en kısa zamanda Türkiye'ye beklediklerini de kaydetti. Öte yandan, Cezayir Ulaştırma Bakanı Youcef Cherfa ise, Uraloğlu'nun bu ziyaretinin Cezayir-Türkiye ortaklığına bu alanda bir yol haritası oluşturacağına vurgu yaparak, özellikle deniz taşımacılığı, balıkçılık ve demiryollarının inşası alanlarında işbirliğinin artacağını ifade etti. Türkiye'nin Başkent Cezayir'deki metro çalışmalarının tamamlanmasında yer alacağını da belirten Youcef Cherfa, Setif ve Seyyidi Bilabbas kentlerindeki tramvay yollarının da inşası için de görüşmelerin yapılacağını kaydetti.

Bakan Uraloğlu'nun resmi temasları, Cezayir Balıkçılık ve Su Ürünleri Bakanı Ahmed Badani ve Cezayir Bayındırlık ve Temel Altyapı Bakanı Lahdar Rahruh ile yapacağı ikili görüşmelerle sürecek. 

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Gölhisar'da 420 Öğrenciye Trafik Eğitimi!
Bölgesel

Gölhisar'da 420 Öğrenciye Trafik Eğitimi!

Burdur Valiliği'ne bağlı İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme ve Büro Amirliği tarafından Gölhisar Zübeyde Hanım Anaokulu öğrencilerine Karayolu Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında trafik eğitimi verildi.

Çeltikçi köy ve mahalle muhtarlarından Başkan Bilal Özel'e ziyaret
Bölgesel

Çeltikçi köy ve mahalle muhtarlarından Başkan Bilal Özel'e ziyaret

Çeltikçi ilçesi ve köy muhtarları, Bucak Ziraat Odası Başkanı Bilal Özel'i ziyaret ederek bölgenin tarımsal kalkınması için istişarelerde bulundular.

Alanya Belediyesi ve Kent Konseyi'nden Çevreci Proje
Yerel Yönetim

Alanya Belediyesi ve Kent Konseyi'nden Çevreci Proje

Alanya Belediyesi ve Alanya Kent Konseyi iş birliğinde "Alanya ve Çevresi Su Kabağı Geliştirme Projesi" kapsamında Cuma Pazarı'nda ücretsiz su kabağı ve lif kabağı fidesi dağıtımı gerçekleştirildi.

Rusya’da yolcu otobüsü nehre uçtu: 4 ölü
Dünya

Rusya’da yolcu otobüsü nehre uçtu: 4 ölü

Rusya’nın St. Petersburg kentinde yolcu otobüsünün nehre uçması sonucu en az 4 kişi hayatını kaybetti.

Malatya'da  yaralı şahıs kayıplara karıştı
3. Sayfa

Malatya'da yaralı şahıs kayıplara karıştı

Malatya'da da ayağından silahla vurulmuş olarak hastaneye kaldırılan şahıs, bir süre sonra kayıplara karıştı. Polis yaralı şahsı kısa sürede kendisini vuran şahsın yanında yakaladı.

Trafik Haftasında Hisarcık'ta trafik eğitimi
Bölgesel

Trafik Haftasında Hisarcık'ta trafik eğitimi

Hisarcık ilçesi Atatürk İlkokulunda 4. Sınıf öğrencilerine Trafik Haftası etkinlikleri çerçevesinde trafik eğitimi verildi, polislik mesleği tanıtıldı.