Burdur

Vali Hasan Şıldak, BİLGE Projesi Kapsamında Oluşturulan “Geleceğin Sınıfının” Açılışını Yaptı

Vali Hasan Şıldak eşi Fatma Nur Şıldak ile birlikte, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen Burdur İnovasyon ile Gelişen Eğitim Projesi (BİLGE) kapsamında Kışla İlk-Orta Okulu’nda oluşturulan “Geleceğin Sınıfının” açılışını yaptı.

Vali Hasan Şıldak, BİLGE Projesi Kapsamında Oluşturulan “Geleceğin Sınıfının” Açılışını Yaptı

Vali Hasan Şıldak eşi Fatma Nur Şıldak ile birlikte, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen Burdur İnovasyon ile Gelişen Eğitim Projesi (BİLGE) kapsamında Kışla İlk-Orta Okulu’nda oluşturulan “Geleceğin Sınıfının” açılışını yaptı.

Okulun Konferans Salonunda düzenlenen açılış programında, öğrencilerin aktif olduğu işbirlikçi, yenilikçi, sorgulamaya ve problem çözmeye dayalı esnek öğrenme ortamının oluşturulduğu “Geleceğin Sınıfının” hazırlanma sürecini anlatan videolar gösterildi.

Programın devamında Vali Hasan Şıldak, eşi Fatma Nur Şıldak ile birlikte açılışını yaptıkları sınıfı gezerek yetkililerden bilgi aldılar.

Valimiz açılış öncesi yaptığı konuşmada; “Adeta proje üretim merkezi gibi çalışan Kışla Okulumuzda çok güzel bir girişimin sonucunu heyecanla birlikte yaşayacağız. Yenilikçi, geleceğin sınıfı modelini okullarında kendi imkanları ile yerel kaynakları kullanarak, aynı zamanda bütün unsurları da harekete geçirerek okul aile birliğindeki birlik başkanımız aynı zamanda mahalle muhtarımız hepsinin birlikte oluşturduğu sinerji ile tabii ki öğrenci, öğretmenlerimiz ile onların aktif katkıları ile o birliktelik ruhunu yeni bir şeyler oluşturma ruhunu isteyerek alana yansıtmışlar.  Bizleri de davet ettiler. Bizde bu daveti kabul ettik.  Bu tür ortamlarda zevkle bulunuyoruz. Benzeri çalışmaları yürüten okullarımız da var. Bu yüzden çok mutluyuz. Bütün bu faaliyetler, kapsamlı çalışmalar, Milli Eğitim Müdürlüğümüz bünyesinde BİLGE Projesi çatısı altında toplandı. Aynı kapsamdaki başka sınıf çalışmaları da hem il merkezimizde, hem bazı ilçelerimizde devam ediyor. Şunu samimiyetle ifade etmek istiyorum başta milli eğitim müdürümüz, müdür yardımcılarımız ve onların heyecan duyan istekli ekipleri bizleri de heyecanlandırıyor. Emeği geçen bizlere katkısı olan büyük küçük bu girişime destek veren tüm kişi, kurum, kuruluş,  okul müdürümüz ve yöneticileri başta olmak üzere hepsini tebrik ediyorum. Öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Bunlar bize çok güzel mesajlar veriyorlar.

Bugün Milli Eğitim Bakanımızın bir mesajı vardı. Bir cümle ile özetleyecek olursak;  ‘Ekonomide olduğu gibi eğitim alanında da yapısal bir dönüşüme ihtiyacımız var’ şeklinde bir açıklama. Hakikaten bazı gerçeklerle yüzleşmemiz bazı klasik çizgilerin dışına taşmamız. Bu yönde cesur adımlar atmamız gerekiyor. Bu proje çalışmaları, bu girişimler cesur adımların en güzel örneklerini oluşturuyor. İlimiz genelindeki tüm kamu kurum ve kuruluşlarını, bütün sivil toplum ve meslek kuruluşlarımızı proje üretmeye, takibini yapmaya davet etmiştik. ‘Burdur’da 2019 yılını proje üretim yılı olarak yaşayalım yaşatalım diye de bir çağrıda bulunmuştuk. Bu yöndeki faaliyetler hızla devam ediyor. Sonuçlarını alıyoruz. Bunları hep beraber yıl içerisinde almaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Vali Hasan Şıldak açılış programının sonunda okul bünyesinde geçmişten günümüze kullanılan eşyalardan oluşan müzeyi gezerek incelemelerde bulundu. Programa Valimiz ve eşi Fatma Nur Şıldak’ın yanı sıra, kurum müdürleri, milli eğitim müdürlüğü yöneticileri, okul müdürleri, öğretmenler öğrenciler katıldı.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Nuri Bilge Ceylan ile Zeki Demirkubuz arasında tansiyon yükseliyor
Yaşam

Nuri Bilge Ceylan ile Zeki Demirkubuz arasında tansiyon yükseliyor

''Aç kalsam ekmek parası isteyeceğim biri değildi!'' İki dev isim arasında ki gerilim git gide büyüyor!

Dünyaya insanlık dersi veren “Bilge Ana”ya ziyaret
Bölgesel

Dünyaya insanlık dersi veren “Bilge Ana”ya ziyaret

Solingen Faciası’nın 30. yılı ve bu ırkçı saldırıda 5 aile üyesini kaybeden "Bilge Ana" lakaplı Mevlüde Genç, vefatının yıl dönümünde Amasya’nın Taşova ilçesinde anıldı.

EŞEKLİ DOSTYEVSKİ BUCAK’TA
Etkinlik

EŞEKLİ DOSTYEVSKİ BUCAK’TA

Eşekli Dostyevski Ersin Bilge Bucak'a geldi. Almanya’nın Oberhausen kentinde yaşayan ve Anadolu’nun birçok köyünde öğrencileri Türk ve Dünya klasikleriyle buluşturan Bilge üç gün boyunca Bucak ilçe köylerinde öğrencilerle buluşacak.

MAKÜ’lü Öğrenciler “Yarınlara Uçuyoruz” Projesinde
Etkinlik

MAKÜ’lü Öğrenciler “Yarınlara Uçuyoruz” Projesinde

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Eğitim Fakültesi Matematik Eğitimi Anabilim Dalı öğrencileri Bilge Kumartaş, Berna Mercan, Mertcan Esen ve Seçil Güven danışman hocaları Dr. Öğr. Üyesi Burcu Durmaz’ın destekleriyle önemli bir başarıya imza attılar.

Vali Şıldak Proje Tanıtım toplantısı Yaptı
Yerel Yönetim

Vali Şıldak Proje Tanıtım toplantısı Yaptı

Vali Hasan Şıldak, BİLGE Projesi Tanıtım Toplantısına Katıldı Vali Hasan Şıldak, Burdur Valiliği himayelerinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanarak yürütülen Burdur İnovasyon İle Gelişen Eğitim (BİLGE) projesinin tanıtım toplantısına katıldı.

Bucak elektrik kesintisi! 21 Nisan Bucak'ta elektrik kesintisi nerede yaşanacak?
Bölgesel

Bucak elektrik kesintisi! 21 Nisan Bucak'ta elektrik kesintisi nerede yaşanacak?

Burdur'un Bucak ilçesinde 21 Nisan 2024 Pazar günü elektrik kesintisi var mı? Burdur Bucak'ta elektrikler kesilecek mi? Bucak'ta yaşanacak elektrik kesintilerini sizler için derledik. Detaylar haberimizde.