Burdur

Vali Hasan Şıldak, “Engelli Bir Hayat Zihinlerde Başlayıp Biten Engellerin Sınırları İçindedir”

Vali Hasan Şıldak, eşi Fatma Nur Şıldak ile birlikte 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla düzenlenen programa katıldı.

Vali Hasan Şıldak, “Engelli Bir Hayat Zihinlerde Başlayıp Biten Engellerin Sınırları İçindedir”

Vali Hasan Şıldak, eşi Fatma Nur Şıldak ile birlikte 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla düzenlenen programa katıldı. 

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen programa başta Vali Hasan Şıldak ve eşi Fatma Nur Şıldak olmak üzere, Garnizon Komutanı P. Alb. Hakan Tutucu, C. Başsavcı Vekili Osman Coşkunpınar, Vali Yardımcısı Ali Nazım Balcıoğlu, İl Emniyet Müdürü Arif Çankal, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Orhan Kılıç, siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri, Belediye Başkan Yardımcısı Serdar Başgül, öğretmenler, öğrenciler ve aileler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda Vali Hasan Şıldak ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdür V. Hasan Güven konuşma yaptı. Programın devamında öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini belirten şiirler okundu ve Şehit Hakan Aktürk Özel Eğitim Mesleki Eğitim Okulu Engelli Çocuk Korosu tarafından şarkılar seslendirildi. Bucak İsmail Şerife Sarı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi ve Özel Eğitim Uygulama Okulu öğrencilerinin hazırladığı gösteriler sunuldu.

Programın devamında Vali Hasan Şıldak tarafından engelli istihdam eden işyerlerine ve Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Komisyonu tarafından gerekli düzenlemeleri yaptıkları tespit edilen Burdur Adliyesine ve Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğüne ‘Erişilebilirlik Belgeleri’ takdim edildi.

Vali Hasan Şıldak, eşi Fatma Nur Şıldak ve protokolle birlikte özel öğrenciler tarafından hazırlanan karma serginin gezilmesi ile program sona erdi. Sergi hakkında yetkililerden bilgi alan, özel öğrenciler ve aileleri ile yakından ilgilenen Valimiz, hazırladıkları sergi dolayısıyla öğrencileri tebrik ederek başarılı çalışmalarının devamını diledi.

Vali Hasan Şıldak yaptığı konuşmada; “Engelli bir hayat aslında zihinlerde başlayıp biten engellerin sınırları içindedir. Engelli bir hayat hepimizin aslında birlikte yaşadığımız toplumsal ortamda her an karşı karşıya kalabileceğimiz ve içinde yaşayabileceğimiz bir süreçtir. Engelli hayat zor bir hayattır ama engelli hayat aynı zamanda özel bir hayattır. Bu anlamda gerçekten baktığımız zaman bende gerek meslek hayatımda idareci, gerekse teftiş ve denetimlerde bulunduğum süreç içerisinde, son dönemde özellikle son yıllarda hükümetimiz tarafından çok önemli adımlar atıldı. Mevzuat içerisinde yapılan düzenlemelerle birlikte bu konuda devrim niteliğinde diyebileceğimiz gerçekten zihinlerdeki kabukları kırmaya varan, fiziki alan uygulamalarından tutun uygulanan çok çeşitli kapsamlı projelere kadar o kadar çok şey yapıldı ki. Elbette eksiklerimiz var ama geldiğimiz aşama eskiyle kıyaslanılmayacak kadar mesafe alınmış durumda. Ben ilimizdeki uygulamaları da çok yakından takip ediyorum. Ülkemizin her yanında olduğu gibi burada da Aile, Çalışma Sosyal Hizmetler Müdürlüğümüz, Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakfımız, Milli Eğitim Müdürlüğümüz, Sağlık Müdürlüğümüz, Gençlik Spor Müdürlüğümüz iş birliği içerisinde çok ciddi çalışmalar yürütüyorlar. Projeler, destekler, kurumsal baz da çok yaygın bir şekilde devam ediyor. Devlet olarak bu özel insanlarımıza hangi yaşta olursa olsun, hangi kategoride olursa olsun bir engellilikle tanımladığımız vatandaşlarımıza Devletimiz bütün kurum ve kuruluşları ile büyük özen gösteriyor. Onları özel insanlar olarak kabul ediyor. Eğitim alanına da baksak okullarımızdaki uygulama budur. Yine her türlü proje kapsamındaki çalışmalarımıza baktığımızda bunu görüyoruz. Mesela evinde eğitim vermeye kadar bu çocuklarımıza, gençlerimize uzanabiliyoruz. Ne mutlu bu aşamalara geldik. Ülkemiz adına, Devletimiz adına bunlar çok gururu verici gelişmeler. Ancak şöyle bir durum daha var. Bireyler olarak, toplumda yaşayan bizler olarak ta yapmamız gereken çok şey olduğunu düşünüyorum. Bu konu da esas zihniyet ayrımı, zihniyetin dönüşümü burada gerekli aslında.

Devlet olarak gereken yapıldı, yapılmaya da devam ediyor. Biz vatandaşlarımız olarak ta bu insanlarımıza yaklaşırken çok daha özenli, çok daha kucaklayıcı ve onların normal bir süreç içerisinde kendilerini hissetmelerini sağlayacak bir yaklaşımla onlara uzanabilmeyiz diye düşünüyoruz. Hepimiz tarafından yapılacak, bu konuda gösterilecek duyarlılıklar, sorumluluklar olduğunu bilmenizi istiyorum. Bizimde gayretimiz onların her zaman aralarında olmak, onların yanında olduğumuzu hissettirmek bunun gayreti içerisindeyiz. Bu konuda bütün çalışmaları takip etmekle kalmıyor, hep aralarında olmaya, zaman buldukça çeşitli vesilelerle birlikte olmaya özen gösteriyoruz. Bu konuda yapılacak Proje çalışmalarına önem veriyoruz, öncelikli destekliyoruz. Bu konuda üretilecek elimizdeki bütün projelere her türlü desteğin önü açıktır” şeklinde konuştu.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Alanya Üniversitesi’nde Dünya Engelliler Günü Paneli düzenlendi
Bölgesel

Alanya Üniversitesi’nde Dünya Engelliler Günü Paneli düzenlendi

Dünya Engelliler Günü Farkındalık Paneli, Alanya Üniversitesi’nde gerçekleştirildi.

MAKÜ'de engelli bireylere farkındalık etkinliği
Etkinlik

MAKÜ'de engelli bireylere farkındalık etkinliği

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, Spor Bilimleri Fakültesi ile Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörlüğü işbirliğinde, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında farkındalık etkinliği düzenlendi.

Vali Öksüz, engelli bireylerin toplumsal hayata katılımını vurguladı
Etkinlik

Vali Öksüz, engelli bireylerin toplumsal hayata katılımını vurguladı

Burdur Valisi Türker Öksüz, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında düzenlenen programda engelli bireylere yönelik yaptığı konuşmada, "Onları sadece Dünya Engelliler Günü'nde değil her zaman gönlümüzde kalbimizde taşıyoruz" dedi.

Farkındalık günü yemeğinde gönüllerince eğlendiler
Etkinlik

Farkındalık günü yemeğinde gönüllerince eğlendiler

Burdur Belediyesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla düzenlediği yemekte engellilere unutulmaz bir gece yaşattı.

 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kutlandı
Etkinlik

3 Aralık Dünya Engelliler Günü kutlandı

Muratpaşa Belediyesi Adalya Vakfı, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Antalya’da bulunan engelli dernekleri, spor kulüpleri ve Engelsiz Kafe'nin özel aileleriyle bir araya geldi.

Engelsiz Yaşam Derneği Üyeleri Antalya Gençlik Kampı'nda Unutulmaz Bir Gün Geçirdi
Etkinlik

Engelsiz Yaşam Derneği Üyeleri Antalya Gençlik Kampı'nda Unutulmaz Bir Gün Geçirdi

Antalya Büyükşehir Belediyesi Gençlik Kampı ve Eğitim Merkezi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde özel misafirlerini ağırladı.