Burdur

Vali Hasan Şıldak, İl Merkezine bağlı mahalle ve köy muhtarları ile bir araya geldi

Vali Hasan Şıldak, İl Merkezine bağlı mahalle ve köy muhtarları ile bir araya geldi.

Vali Hasan Şıldak, İl Merkezine bağlı mahalle ve köy muhtarları ile bir araya geldi

Vali Hasan Şıldak, İl Merkezine bağlı mahalle ve köy muhtarları ile bir araya geldi.

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçiminin ardından mazbatalarını alarak göreve başlayan muhtarlarla bir araya gelen Vali Hasan Şıldak, kendilerini tebrik ederek başarılar diledi. Görevlerinin köylerine, mahallelerine ve vatandaşlarımıza hayırlı olması temennisinde bulundu.

Burdur Valiliği İdare ve Denetim Müdürlüğü tarafından köy muhtarlarına yönelik Köy Kanunu ve ilgili mevzuatı içeren eğitim sonrası gerçekleşen toplantıda Vali Şıldak muhtarlara hitap etti.

Vali Hasan Şıldak toplantıda yaptığı konuşmada;

MUHTARLARIMIZ KÖYLERİMİZDE VE MAHALLELERİMİZDE YAŞAYAN VATANDAŞLARIMIZIN ELÇİSİ KONUMUNDALAR.

“Köylerimizde ve mahallelerimizde yaşayan vatandaşlarımızın elçisi konumunda olan Muhtarlarımız, sorumluluğu olan kutsal bir görevi icra ediyorlar. Gerek devlet kuruluşlarıyla, gerek sivil toplum kuruluşlarıyla, gerek diğer vatandaşlarla, kimi zaman bir ara bulucu, kimi zaman bir lider pozisyonunda sürükleyici, kimi zamanda bir devlet memuru gibi hizmet yürütmeye çalışıyorlar. Muhtarlık aynı zamanda bir devlet memurluğudur. Çünkü Köy Kanununda ifade edildiği gibi köyün yerel yönetim olarak bir işlevi vardır, bir de devlet memuru olarak icra edilmesi gereken zorunlu görevler vardır. Valiler, kaymakamlar olarak her iki yönüyle de ilgiliyiz ve en başta zaten Sayın Cumhurbaşkanımızın muhtarlarımıza gösterdiği teveccüh, verdiği değer ve önem bilinen, aşikar bir konu. Bu manada muhtarlarımız çok şanslı. Gerçekten bu Ülkenin Devlet Başkanıyla birebir görüşme ve Külliyede birebir o ortamı görme ve teneffüs etme imkanı buluyorsunuz. Sizlere gösterilen bu teveccüh, verilen değer size ayrı bir sorumluluk yüklüyor. Sorumluluğunuz omuzlarınızda bir kat daha artıyor. Değerli olan her şey önemlidir, o önemin bir de karşılığı vardır.

BÜTÜN VATANDAŞLARI EŞİT BİR ŞEKİLDE KUCAKLAYIN

Muhtarlarımızdan beklenti bu manada vatandaşla devlet arasındaki köprü olma fonksiyonunu çok iyi bir şekilde hakkaniyetli bir şekilde kullanmak ve bunu gerçekleştirmektir. Halkın beklentisinin de siz muhtarlarımızdan bu yönde olduğunu düşünüyorum. Muhtar seçildikten sonra seçim sürecindeki bütün tartışmaların, rekabetin, kırgınlıklarını bir tarafa bırakılması ve tamamen hizmete yönelik anlayışın hakim olması gerektiğini düşünüyorum. Muhtarlar olarak sizler bütün vatandaşları eşit bir şekilde kucaklamak ve devlet imkanlarından yararlanmaları konusunda onlara yön vermek, yönlendirmek, yardımcı olmak durumundasınız. Pek çok görevleriniz var. Hem halkın beklentisi, hem de bizim beklentimiz bu yönde. Ben karşıma gelen, benimle sohbet eden, bir konuyu görüşen muhtarımın söylediği bir söze %100 güvenmek istiyorum. En küçük güvensizlik hissetmek istemiyorum. Bakın bu sözün altını çiziyorum. Biz sizlere güvenmek durumundayız. Birbirimize destek olarak bir çalışma ortamı, bir çalışma anlayışı geliştirmek zorundayız. Gerçekten halkın içinde, halkı dinleyen, herkesle görüşen kapısını sonuna kadar açan, işten kaçmayan, İşin peşinden koşan bir vali olmaya çalışıyorum. Açık çalışıyorum, samimi çalışıyorum. Ele aldığım hiçbir konuda geçiştirme yapmıyorum. Karşıma gelen vatandaşı laf olsun diye dinlemiyorum. Bütün kurumlarımıza, müdürlerimize de bu yönde talimat verip, aynı uygulamayı yapmalarını istiyorum.

HEPİMİZ VATANDAŞIN EMRİNDEYİZ.

Artık ülkemizde, gelişen Türkiye’de, yeni Türkiye’de bugün git yarın gel, vatandaşı dinlemeden ben ne dersem o olacak dönemi bitmiştir. İdareci vali olur, kaymakam olur, belediye başkanı olur, muhtar olur, hepimiz aynı şeyi yapacağız. Hepimiz vatandaşın emrindeyiz. Dürüst ve doğru bir çalışmada vatandaşın beklentisi, bizim yönetim anlayışımız da budur. Vatandaş odaklı ve sonuç odaklı, işi hiç dolandırmadan bürokrasinin dehlizlerinde dolaşmadan, topu taca atmadan ve verimli bir şekilde Ülkemizin kaynaklarını ciddi, tasarruflu kullanıp düzeyli bir yönetimle, istikrarlı, düzenli ve planlı bir şekilde çalışma yürütüyoruz.

MUHTARLARDAN BEKLENTİM AÇIK, TARAFSIZ HERKESE HİZMET ANLAYIŞINI BENİMSEMİŞ, DÜRÜSTLÜKTEN ASLA TAVİZ VERMEYEN SAMİMİ ÇALIŞMA

Burada yapmaya çalıştığımız ve herkesi kucaklayan yönetim anlayışımızın özetini bu cümlelerle ifade etmek istiyorum. Muhtarlarımızdan da bu modele destek vermelerini istiyorum. Kaymakamlarımız da onu yapıyor. Sizlerin de merkez ilçedeki mahalle ve köy muhtarlarımız olarak bize destek verip bu anlayış içerisinde çalışmanızı ve vatandaşlarımıza hizmet etmenizi ben özellikle istirham ediyorum. Açık, tarafsız herkese hizmet anlayışını benimsemiş, dürüstlükten asla taviz vermeyen samimi, mali konularda son derece dikkatli, hizmet taleplerini de doğru, dengeli, objektif olarak bize yansıtan bir muhtar beklentim var açıkçası. A sokağının işi önemli iken B sokağının işini bizim önümüze getiriyorsanız, A yolunun işi daha acilken, B yoluyla uğraşıyorsanız bu size helal olmaz. Prensipler koyacağız, bu prensiplere göre çalışacağız. Kişilere göre değil. Bizim için A kişisi de aynıdır, B kişisi de aynıdır, C kişisi de aynıdır. Hepsi Türk Vatandaşıdır. Öncelik hizmet önceliğindedir. Kimin daha çok ihtiyacı varsa o hizmet oraya gider.

HER SALI GÜNÜ 11 İLE 12 ARASINDA BU AYDAN İTİBAREN MUHTAR SAATİ UYGULAMASI BAŞLATIYORUM.

Değerli muhtarlarımız, lütfen bütün taleplerinizi bize iletiniz. Başta benim kapım olmak üzere her zaman devletin kapısı sizlere açıktır. Telefon hatlarımız açık. Bize ulaşamama gibi isteseniz de bir şansınız yok. Her Salı günü 11 ile 12 arasında bu aydan itibaren muhtar saati uygulaması başlatıyorum. Muhtarlarımız bizzat benimle görüşebilir. Her zaman görüşebilirsiniz, ama o saatlerde kesinlikle görüşebilirsiniz. Bir randevuya, talebe ihtiyaç yok. Biliyorsunuz salı günleri vatandaşla buluşma günümüz. Dolayısıyla her türlü talebinizi bize ve buradaki bütün kamu kurum kuruluşlarında her halükarda yazılı sözlü iletmeniz halinde en öncelikli olarak muhtarlarımızdan gelen talepler değerlendirilecek. Uygulama bu şekilde olacaktır.

AMACIMIZ KÖYLERİMİZİN ALT YAPISININ DAHA İYİ HALE GETİRİLMESİ

Köylerimizde yapılacak çalışmalarla ilgili İl Özel idaresi 2019 yılı yatırım programını uygulamaya devam ediyoruz, plan dahilinde asfalt çalışmaları, içme suyu, kilit parke, sulama suyu, kanalizasyon çalışmaları devam ediyor. Amacımız köylerimizin alt yapısının daha iyi hale getirilmesi. Ama bunu imkanlar ölçüsünde yapabiliyoruz. O yüzden muhtarlarımızdan da beklentim bilhassa tabi bu köy muhtarlarına yönelik bir ifade. Taleplerinizi yapın değerlendirelim. Bunlar zaten bir süzgeçten geçiyor. Özel İdareden yapılacak işler programlı şekilde yapılıyor. Bir yıl önceden programa girmesi lazım basit işleri zaten çözüyoruz.

BAĞIMLILIKLA MÜCADELE PROJEMİZLE İLGİLİ MAHALLE MUHTARLARIMIZLA YAKIN BİR ÇALIŞMA YAPMAK İSTİYORUZ.

İl merkezinde de yine mahalle muhtarlarımız bilirler, uyuşturucuyla mücadele çalışması yürütüyoruz. Bu çalışma baştan bir hayal gibiydi Allah’a şükürler olsun uygulamaya geçirdik. Uyuşturucunun pençesine düşmüş gençleri buluyoruz, oradan çıkarıyoruz. Süreçle ilgili mahalle muhtarlarımızla yakın bir çalışma yapmak istiyoruz. Şu anda beş çocuğumuz uyuşturucuyu bıraktı. Tedavi oldu. Tedavi süreçlerini takip ediyoruz. Beşine de İŞKUR’dan iş verdik. Beş çocuğumuz da şu an altı ay süreli kamu kurumlarında temizlik elemanı olarak çalışıyorlar. Bugün de bize teşekküre geldiler. Bu konuda şöyle bir çalışma yapacağız mahalle muhtarlarımızda 5’erli gruplar halinde toplanıp önümüzdeki haftalarda bu gençlerimizin tespitine yönelik destek isteyeceğiz.

VATANDAŞ DEVLET DAİRESİNE KENDİ EVİ GİBİ GİRMESİ LAZIM.

Açık Kapı uygulaması Valiliğimizde biliyorsunuz hayata geçeli bir yıl oluyor. Çok memnunuz uygulamadan. Bunu biz vatandaş buluşmalarıyla birleştirdik. Vatandaşımız ne bekliyor, Devletten ilgi bekliyor. Vatandaş Devlet kapısına gelmekten hala çekiniyor zaten. Siz muhtar olarak bile çekiyorsunuz. Vatandaş Devlet dairesine kendi evi gibi girmesi lazım. Hala bunu yapamıyor vatandaşımız, çekiniyor. İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu sağolsun bu uygulamayı başlattı. Telefondan, bilgisayardan Devlet dairesine gelmese bile müracaat yapabiliyor. Müracaat 7 gün içinde sonuçlandırılıyor. Bunun bir mobil uygulamasını başlatacağız, Valiliğe gelemeyenlerin evlerine gideceğiz.

Kimlik belgesi alması için özürlü, engelli oluşu sebebiyle nüfus müdürlüğümüze gelemeyen vatandaşlarımız için gezici bir uygulama başlattık. Sadece Burdur’da değil, Türkiye genelinde başladı. İlçelerimizde de başlattık. Arkadaşlarımız bugün üç vatandaşımızın evine gitti, yeni kimlik belgesinin müracaat işlemlerini alıyorlar, sonrasında yeni kimlikleri posta yoluyla evlerine gönderiliyor.

Bu güzel uygulamalara siz muhtarlarımızın da desteğini bekliyoruz. Açık Kapıyı duyuralım. Uyuşturucu ile mücadeleyi duyuralım. Vatandaş buluşmalarını duyuralım. Ben bunları sizlerle heyecanlı bir şekilde paylaşmak istedim. Allah hepinize hayırlı görevler nasip etsin. Siz muhtarlarımızı seviyoruz, sizlerle daha güçlüyüz. Hepinize tekrar hayırlı olsun diliyorum” dedi

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Vali Hasan Şıldak'tan asayiş toplantısı
Bölgesel

Vali Hasan Şıldak'tan asayiş toplantısı

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, asayiş ve güvenlik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Şanlıurfa Valiliğine Atandı
Bölgesel

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Şanlıurfa Valiliğine Atandı

Resmi Gazete' de yayımlanan atama kararıyla Balıkesir Valisi Hasan Şıldak ,Şanlıurfa Valiliğine atandı. İşte Hasan Şıldak'ın kariyeri ve atama detayları.

Vali Hasan Şıldak, Burdur’a Veda Etti
Bölgesel

Vali Hasan Şıldak, Burdur’a Veda Etti

Resmi Gazetede yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Burdur Valiliği görevinden, Balıkesir Valiliği’ne atanan Vali Hasan Şıldak, Burdur’a veda etti.

BUTSO’DAN VALİ ŞILDAK’A VEDA PROGRAMI
Bölgesel

BUTSO’DAN VALİ ŞILDAK’A VEDA PROGRAMI

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik, Resmi Gazete yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Balıkesir Valiliği’ne atanan Vali Hasan Şıldak onuruna veda programı düzenledi.

Vali Hasan Şıldak, Veda ziyaretlerine devam ediyor.
Bölgesel

Vali Hasan Şıldak, Veda ziyaretlerine devam ediyor.

10 Haziran tarihli Resmi Gazete yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Burdur Valiliği görevinden Balıkesir Valiliğine atanan Vali Hasan Şıldak, veda ziyaretlerine devam ediyor.

VALİ ŞILDAK’TAN BUCAK ZİYARETİ
Bölgesel

VALİ ŞILDAK’TAN BUCAK ZİYARETİ

2 yıldır Burdur’da görev yapan, son yayımlanan kararnameyle de Balıkesir Valisi olarak atanan Vali Şıldak, kentten ayrılmadan Bucak İlçesine veda ziyaretinde bulundu.