Burdur

Vali Hasan Şıldak, Muhtarlarla bir araya geldi

Vali Hasan Şıldak, Muhtarlarla bir araya geldi Vali Hasan Şıldak, İl Merkezi ve İlçelere bağlı mahalle ve köy muhtarları ile toplantıda bir araya geldi.

Vali Hasan Şıldak, Muhtarlarla bir araya geldi

Vali Hasan Şıldak, Muhtarlarla bir araya geldi Vali Hasan Şıldak, İl Merkezi ve İlçelere bağlı mahalle ve köy muhtarları ile toplantıda bir araya geldi. 

Öğretmenevi Konferans Salonunda düzenlenen toplantıya başta Vali Hasan Şıldak olmak üzere Vali Yardımcısı Mehmet Yıldız, Kaymakamlar, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Orhan Kılıç, İl Emniyet Müdürü Arif Çankal, İl Sağlık Müdürü Reha Sermed Aygören, İdare ve Denetim Müdürü Ramazan Şencan ve muhtarlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başlayan programda, İçişleri Bakanlığının uyuşturucu ile mücadele çerçevesinde yürüttüğü çalışmaları, hedefleri ve analizleri içiren bilgilendirme sunumu yapıldı. Türkiye Yeşilay Cemiyetinin 2019-2020 hedeflerini ve faaliyetlerini içeren sunum ve güvenlik güçleri tarafından 2018 yılı içerisinde Uyuşturucu İle Mücadele kapsamında İlimizde yürütülen çalışmaları içeren sunumun ardından İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan “UYUMA” Mobil Uygulaması ve Milletin Kapısı “AÇIK KAPI” Uygulaması tanıtım videoları gösterildi.

Vali Hasan Şıldak’ın konuşmasıyla devam eden toplantı, Muhtarların soru ve görüş ve taleplerinin alınması ile tamamlandı.

Vali Hasan Şıldak muhtarlara hitaben yaptığı konuşmada; “Ülkemizin ve Dünya’nın kanayan yaralarının en başında gelen uyuşturucu konusu, tüm dünyada olduğu gibi Ülkemizde de, en başta Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları, sonrasında Sayın İçişleri Bakanımızın konuya gösterdiği özel ilgi, verdiği talimatlar çerçevesinde, bağımlılıkla mücadele de devletimizin bütün kademesi, bütün kurum ve kuruluşlarının katkısı, desteği yanı sıra halkın gerçek temsilcileri olan siz değerli muhtarlarımızın desteği, bu işe gönül vermesi, inanmasıyla yürütülecek bir çalışma ve yaşanılacak bir konudur.

Şöyle ki; bu konuda çok önemli çalışmalar yapıldı, yapılmaya devam ediyor. Başta kolluk kuvvetlerimiz, emniyetimiz, jandarmamız, gerçekten güzel çalışmalar yürütüyorlar. Gerek planlı, gerek anlık gelişen istihbarat bilgileri üzerine bu iş üzerine gidiliyor. Bütün illerimizde gidiliyor. Yapılan sunumlarda son 3 yılda yapılan çalışmaları özellikli olarak sizlere aktarmış olduk. Ben sunumları gerçekleştiren tüm kurumlara, arkadaşlara teşekkür ediyorum. Isparta’dan gelerek sunum gerçekleştiren Yeşilay Şubesi temsilcimize ayrıca teşekkür ediyorum.

2018 yılı içerisinde yaptığımız uyuşturucu ile mücadele komisyon toplantılarında da bir çok kez değindim. Toplantılara katılan bazı mahalle muhtarlarımız şu an aramızdalar. Bu iş her şeyden önce irade işi, inanma işi ve samimi olarak konuya ilgi gösterme meselesi. Bunu biz sıradan mesele olarak ele alırsak ilerleyemeyiz. İfade edildiği gibi karşımızdaki cephe yani Uyuşturucu ile mücadele ettiğimiz şer odakları çok komplike çalışıyorlar. Burada büyük sermaye söz konusu. Terör örgütleri uyuşturucu ile besleniyor. İşte PKK’nın kaynaklarının en önemli kalemi uyuşturucudan kaynaklı. Ülkemizde sınırımızdan bir ucundan girip buralara kadar ulaşan, bu kadar hassas bir şekilde izlenmesine ve takip edilmesine rağmen ülkemizin bir ucundan bir ucuna gelip, alıcı bulabilen, pazarlanabilen bir meseleden bahsediyoruz. O zaman mesele sıradan bir mesele değil. Bu hassas konuyla asayiş olayı ile mücadele eder gibi başarıya ulaşamayız.

BU İŞİN PEŞİNİ BIRAKMAK YOK. ÇÜNKÜ SÖZ KONUSU OLAN ÇOCUKLARIMIZDIR, GENÇLERİMİZDİR.

İşte o yüzden İçişleri Bakanlığımız, sayın bakanımız bizzat bunu takip ediyor. Bu şekli ile bunu toplumun her kademesine yayarak, bu iradeyi onlara da yansıtmak, sizlerden destek almak durumunda kaldığımızı ifade ediyor. Ve bu şekilde de aslında mesafe almaya başladığımızı da biz hissediyoruz, görüyoruz. Bu toplantımızda da ilimizdeki bütün köy mahalle muhtarlarımızı bir araya getirmeye çalıştık. Bu toplantıların devamı da gerçekleşecek. İlçelerimizde de bu toplantıları yapacağız. Bu toplantıların sürekliliğini sağlayarak, konuya devlet olarak verdiğimiz önemi her zaman gösteriyoruz. Bu işin sonunu takip edeceğiz. Peşini bırakmak yok. Çünkü söz konusu olan çocuklarımızdır, gençlerimizdir. Yani bizden sonraki nesildir. Bizim kuşağımız artık belirli bir yaşa geldik. 15’li, 20’li yaşlardaki genç insanlardan söz ediyoruz. Kararan hayatlar var. Benimde görüştüğüm uyuşturucu kullanmış insanlar oldu. O hayat hikayelerini bir dinlemek lazım. Gerçekten yuvalar yıkılıyor, hayatlar sönüyor. İlla ölümle sonuçlanması gerekmez. Uyuşturucu kullanan kişi hayatta değildir aslında. Yani yoğun bir kullanım içindeyse onun hayatla normal bir temasından söz edemeyiz.

ÇOCUKLARIMIZA GENÇLERİMİZE BAŞIBOŞ BIRAKMAYALIM TAKİP EDELİM SAHİP ÇIKALIM

Uyuşturucu konusunda ben kaymakamlarımızdan da özellikle burada tanıtımı yapılan ve eylül ayından itibaren bakanlığımızın uygulamaya koyduğu UYUMA mobil uygulamasını bütün muhtarlarımızın telefonlarına bir şekilde yükleme konusunda yardımcı olmalarını rica ediyorum. İl merkezimizdeki mahalle ve köy muhtarlarımıza da biz vilayet olarak bunu sağlayacağız. Çünkü bu da önemli. Bu işin böyle dalga dalga yayılması, bu farkındalığın oluşması açısından bu program çok kullanılabilir. Gizliliği de koruyan bir uygulama. Buna çok dikkat etmek arzusundayız. Hepimizin yakınları var hepimiz babayız, amcayız dayıyız. Bu çocuklara sahip çıkalım. Öğrenci velisiyiz. Biz eğitim kadromuza da öğretmenlerimize de, okul yöneticilerimize de aynı çağrıyı yapıyoruz. Çocuklarımıza gençlerimize sahip çıkalım. Başıboş bırakmayalım takip edelim. Uyuşturucu kadar aslında sigara ve alkolde bağımlılık yaratan, bağımlılık oluşturan, kullanımı çok basit, kullandıktan sonra o tuzağa düşürülmesi de çok kolay olan unsurlar ve daha önceki sunumlardan yine hatırlayacağımız gibi bugünde ifade edildi. Uyuşturucu ile bunlar birlikte ilerleyen süreçler. Yani tek başına uyuşturucu kullanılmıyor. Alkol ve sigara kullananların uyuşturucu kullanması çok daha ihtimal dahilindedir. Bunlarla da mücadele gerekli. Bu kötü alışkanlıklar çocuklarımızı gelecek yıllarda da sağlıklarından edecek. Toplumda onları kötü pozisyonlara düşürecek hususlardır. Buna da dikkat çekmek istedim.

Uyuşturucu ile mücadele konusu dışında da dile getirmek istediğim hususlar var. Bilindiği üzere Sayın Cumhurbaşkanımız bilhassa muhtarlarımıza verdiği önem ve değerin bir ifadesi olarak muhtarlarımızı Külliyede misafir ediyor. En son yine kalabalık bir muhtar gurubumuz, geçtiğimiz hafta içinde Ankara’da bulundu. Bu ziyareti gerçekleştirdiler. Bu ziyaretler devam edecek bunun hazırlıklarını da yapıyoruz. Devamında gitmemiş olan muhtarlarımızın da yine çoğunun Ankara’da misafir edilmesi bilhassa Sayın Cumhurbaşkanımızın bulunduğu ortamda misafir edilmesi uygulaması devam edecek.

Bakanlığımızın yine çok güzel bir uygulaması var. 81 İlimizde ve üç büyük şehirlerimizden Ankara, İstanbul ve İzmir’in merkez ilçelerinde faaliyette bulunan Açık Kapı Uygulaması. Açık Kapı gerçekten çok pratik vatandaşımıza kolaylık sağlayan ve sorunlarını dilekçe dahi yazmadan, ister bilgisayardan, ister akıllı cep telefonlarından veya bizzat Valiliklere gitmek suretiyle başvurusu alınıp, kaydedildikten sonra 7 iş günü içinde büyük bir oranda sonucunun kendisine yine telefon mesajıyla bildirildiği çok basit, çok kullanışlı bir uygulama. İlimizde bunu uyguluyoruz. Bir süredir bunu etkili şekilde uyguluyoruz. Milletin kapısı slagonu Açık Kapı uygulaması yürütülüyor. Biz bunu Burdur’da milletin kapısına dönüştürdük. Her hafta Salı günü saat 10.00 ile 13.30 arasında yani 3 buçuk saat bir zaman ayırarak “Vatandaşla Buluşma Toplantısı” adı altında vatandaşlarımızı bire bir dinliyorum. Bu uygulamayı Açık Kapı Uygulaması ile birleştirmek suretiyle gelen vatandaşlarımızın kayıtlarını bu sisteme kaydedip orada zaten çoğu meseleyi sıcağı sıcağına çözüme kavuşturuyoruz. Ya da ilgili mercilere intikal ettiriyoruz. Devamın da bunun takibini Açık Kapı birimimiz yapıyor. Vatandaşlarımıza 7 iş günü içinde dönüşü gerçekleştiriyor. Bu vesile ile muhtarlarımızın çoğunluğu buradayken bu uygulamanın da vatandaşlarımıza duyurulması ve başvuru konusunda sıkıntısı olan, talebi olan her hangi bir kamu kurum kuruluşunda çözüme kavuşturamadığı meselelerini bu sistem üzerinden bizzat bana ulaştırmalarını ve benim bundan ayriyeten memnuniyet duyacağımı paylaşmak istiyorum. İlçelerimizin en ücra köylerinde bile gelen vatandaşlarımız var.

Diğer bir konu yıkılmaya yüz tutmuş boş kalmış, metruk, virane durumdaki binaların ne yapılacağı konusu gündemimizdedir. Yine İçişleri Bakanlığımız pek çok konuya olduğu gibi kronik hale gelmiş konulara olduğu gibi bu konuya da bir süredir önem veriyor. Sayın Bakanımızı talimatıyla bu binaların tespit edilmesi gerçekleştirildi. Biz bu konuda bir tespitte yapıp, bu konun üzerine gitmeyi düşünüyoruz. Bu konuyla ilgili muhtarlarımızdan mahalle ve köylerinde hassasiyet göstermelerini bu tarz binaların bildirmelerini talep ediyoruz.

Halk sağlığını ilgilendiren, özellikle köy muhtarlarımızın görev alanında bulunan içme sularının klorlanması konusu var. Tabi bu konuda içme suları ile ilgili depolarımızın bakımı temizliği size teslim edildikten sonra sizlerin uhdenizde gelişen bir sorumluluk. Klorlama işine önem verelim. Çünkü Sağlık Müdürlüğü bünyesindeki Halk Sağlığı birimimiz bizi uyarıyor. Bu konuda da lütfen bir ihmale sebebiyet vermeyelim.

Güvenlik açısında jandarmamızı emniyetimizi ilgilendiren basit gibi görünse de olayların önlenmesinde ve çözülmesinde önem taşıyan, hırsızlık olaylarına karşı tedbir alınması, kaçak kazılara karşı duyarlı olunması dikkatli olunması, adres kayıtlarının takip edilmesi, köy ve mahalleye gelen yabancı kişilerin takibi, kiralık evlerin takibi gibi konularda da zaten göreviniz gereği biz duyarlı olduğunuzu hassas olduğunuzu biliyoruz. Bir kez de bunları hatırlatmak istedim.

Vatandaşlarımızın bilgilendirilmesi gereken konulardan biri. Bilindiği üzere acil çağrı hizmetleri tek elden yürütülüyor. Önceden orman yangını için ayrı numarayı çevirirdiniz. Jandarmaya bir ihbarda bulunmak için bir ayrı numarayı çevirirdiniz. Sağlık ambulans için ayrı bir numarayı çevirirdiniz. Şimdi tek numara olan 112 ile tek bir hat üzerinden bütün acil çağrı hizmetlerine ulaşabiliyorsunuz. Fakat yine ne yazık ki acil çağrı hattının kullanımında çok gereksiz aramalarla karşılaşılıyor. Bu da orada ki görevlilerimizin sağlıklı bir şekilde, hızlı bir şekilde çalışmalarını önlüyor. O gelen lüzumsuz çağrılarla uğraşmaktan bazen gerçek çağrılara daha geç müdahale etme gibi bir durumla karşılaşılıyor. Bu da yine bilginizde olmasına fayda gördüğümüz bir konu.

Yine İçişleri Bakanlığımızın ve Valiliğimizin kesinlikle tavizsiz yaklaştığı konulardan biri düğün ve kutlamalara başta olmak üzere ateşli silah kullanımı konusu. Maalesef sık sık ülkemizin farklı köşelerinden, en sonda bizim Bucak İlçemizde bir köy düğününde yaşadığımız bir hadise gerçekleşmişti yaz döneminde. Orada da bir gencimizi kaybetmiştik. Biliyorsunuz silah işinin şakası olmaz. Silahla mertlikte olmaz. Buna kesinlikle müsaade etmeyelim. Siz mahallelerinizde köylerinizde sürekli bulunuyorsunuz. Bu tür hadiselere zemin hazırlanmasına müsaade etmeyin. Yine havai fişek kullanımı da ilimiz genelinde izne tabidir. Bu hususu da tıpkı ateşli silahla havaya ateş edilmesi konusunda olduğu gibi duyarlı olmanızı ben sizlerden istirham ediyorum.

Köylerimizin talepleri ile ilgili bilhassa özel idare kaynaklı, yol, içme suyu vs. hizmetlerin köylerimize ulaştırılması çok önemli biz bu konuda kaymakamlarımız ve bütün ekibimizle hassasiyet içinde çalışıyoruz. Fakat son dönemde şu tür yakınmaların bana kadar ulaştığı oldu. İlla bizden dilekçe isteniyor şeklinde. Tabi ki devlet işlerinde yazılı olarak müracaat edilmesi esastır. Ancak muhtarımızı çok acil bir ihtiyacı varsa köyünde. İllaki biz devlet dairesine gelin yazılı olarak dilekçenizi verin şeklinde bir zorlama, uygulamamız yoktur. Acil durumlarda telefon açık. Size bütün hatlar açık. Ararsınız talebinizi yaparsınız. Hizmette de bir değerlendirme yapılır, bir sıraya konulur. Öncelik sıralamasına göre. Bugün talep ettik bugün olsun gibi bir beklentiye girmeyin. Bu talepler alınıyor değerlendiriliyor. Teknik ekip tarafından bir sıraya konuluyor ve hepsinin zaman içinde yapılaması için gayret gösteriliyor. En itinalı şekilde köylerimizde yaşayan vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının giderilmesi hizmetlerinin karşılanması bizim boynumuzun borcudur.

Önümüzdeki süreçte 1 Ocak itibariyle 31 Mart tarihinde yapılacak olan mahalli idareler genel seçimlerin takvimi işlemeye başlamıştır. Ben şimdiden seçim sürecinin ilimiz genelinde huzur ve güven ortamı içerisinde sağlıklı, ağız tadıyla, hoş görü ortamı içinde cereyan etmesini ve sonuçlanmasını temenni ediyorum.

Biz valilik olarak, kaymakamlıklarımız olarak her türlü bu anlamdaki tedbirleri alıyoruz. Sizlerden de beklentilerimiz, köylerimizde mahallelerimizde bu işi seçim yarışını demokratik bilinç, karşılıklı hoşgörü ve anlayış içinde gerçekleştirelim. Herhangi bir gerginliğe tartışma ortamına müsaade etmeyelim.

Aynı zamanda 2019’unda ilimize köy ve mahallelerimize, bütün ilçelerimize hayırlar getirmesin temenni ediyorum. 2019 şu açıdan önemli; 2018 yılında ülkemizde bir sistem değişikliği gerçekleşti. Cumhurbaşkanlığı Hükümet modeli ile Başkanlık sistemine geçildi. Bu sistemin asıl uygulamalarını ve sonuçlarını 2019 yılından itibaren almaya ve illerimizde, ilçelerimizde ve köylerimizde hissetmeye çalışacağız. Bizler kamu görevlileri olarak devlet olarak, buna siz muhtarlarımızda dahilsiniz. Çok daha fedakarca, çok daha hızlı, çok daha atılımlı bir çalışma tempolu içinde olmak durumundayız. Ülkemizin çalışmaya birliğe ve karşılıklı hoşgörülü anlayışa ihtiyacı var. 2019’un bu manada ben Burdur ilinde de bir atılım, yatırımların ve birlikte hareket etme ruhunun en üst seviyede gerçekleştiği bir yıl olmasını temenni ediyorum. Bizim açık gayretimizle bütün çalışma arkadaşlarımız ile bu yönde cereyan edecektir” dedi

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Vali Hasan Şıldak'tan asayiş toplantısı
Bölgesel

Vali Hasan Şıldak'tan asayiş toplantısı

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, asayiş ve güvenlik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Şanlıurfa Valiliğine Atandı
Bölgesel

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Şanlıurfa Valiliğine Atandı

Resmi Gazete' de yayımlanan atama kararıyla Balıkesir Valisi Hasan Şıldak ,Şanlıurfa Valiliğine atandı. İşte Hasan Şıldak'ın kariyeri ve atama detayları.

Vali Hasan Şıldak, Burdur’a Veda Etti
Bölgesel

Vali Hasan Şıldak, Burdur’a Veda Etti

Resmi Gazetede yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Burdur Valiliği görevinden, Balıkesir Valiliği’ne atanan Vali Hasan Şıldak, Burdur’a veda etti.

BUTSO’DAN VALİ ŞILDAK’A VEDA PROGRAMI
Bölgesel

BUTSO’DAN VALİ ŞILDAK’A VEDA PROGRAMI

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik, Resmi Gazete yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Balıkesir Valiliği’ne atanan Vali Hasan Şıldak onuruna veda programı düzenledi.

Vali Hasan Şıldak, Veda ziyaretlerine devam ediyor.
Bölgesel

Vali Hasan Şıldak, Veda ziyaretlerine devam ediyor.

10 Haziran tarihli Resmi Gazete yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Burdur Valiliği görevinden Balıkesir Valiliğine atanan Vali Hasan Şıldak, veda ziyaretlerine devam ediyor.

VALİ ŞILDAK’TAN BUCAK ZİYARETİ
Bölgesel

VALİ ŞILDAK’TAN BUCAK ZİYARETİ

2 yıldır Burdur’da görev yapan, son yayımlanan kararnameyle de Balıkesir Valisi olarak atanan Vali Şıldak, kentten ayrılmadan Bucak İlçesine veda ziyaretinde bulundu.