Burdur

Yargı paketi için kritik açıklama! Onlar da hapis yatacak! 5 yıl altı ceza alanlar yandı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, CNN TÜRK'te yaptığı açıklamalarda Türkiye'nin yargıdaki dünya sıralamasındaki iddiaları yalanlayarak, yargının bağımsızlığını savundu. Ayrıca, 8. yargı paketiyle ilgili düzenlemelerin yakında Meclis'e sunulacağını ve cezasızlık algısını ortadan kaldırmaya yönelik önlemler içereceğini açıkladı.

Yargı paketi için kritik açıklama! Onlar da hapis yatacak! 5 yıl altı ceza alanlar yandı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç CNN TÜRK'te Hakan Çelik'in sorularını yanıtladı. Türkiye'nin yargıdaki dünya sıralamasına dikkat çeken Tunç 116. sıra iddialarını yalanladı. 8 yargı paketi hakkında da konuşan Tunç, "Toplumda cezasızlık algısı yaygın. Bunu ortadan kaldıracak düzenlemeler var." ifadelerini kullandı.

Bakan Tunç'un açıklamalarından satır başları şu şekilde;

Hakim ve savcılarımızın daha donanımlı olması için çalışmalar yapıyoruz. Hatalı karar ilk derecede verilince infial uyanabiliyor ama bu hatalı kararlar 24 bin hakim arasında birkaç tane oluyor. Burada basını bilgilendirmek lazım. Bazı dosyaların içeriği bilinmeden kulaktan dolma yayılıyor. Kamuoyunu bilgilendirmek lazım.

"BU BİLGİ HATALI"

Yargıya güven konusunda kasıtlı propaganda yapılıyor. Kürsüye çıkanlar yargıya yönelik eleştiri yapılıyor. Hukuka güven endeksi diye çalışmaları var. Bunu öne sürüyorlar. Türkiye'nin yargıya gücünde dünyada 116. sırada olduğunu söylüyorlar. Bu bilgi hatalı.

ANGOLA ÖRNEĞİ

Bunlar masa başında hazırlanıyor. Türkiye'nin üstündeki ülkelerde Angola var. Türkiye'nin bu ülkelerin altında olması mümkün mü? Türkiye burada olamaz. Demokrasinin beşiğiyiz diyenlerin Gazze'de hukuka nasıl saygılı olduğunu görüyoruz. Uluslararası hukukun soykırım karşısında nasıl sessiz kaldığını gördük.

"ÇOK DAHA ÜST SIRALARDAYIZ"

Türkiye demokrasi bakımından, seçimler bakımından en önde gelen ülkeler arasında. Yargıyı yıpratan açıklamalara itibar etmemek lazım. Türkiye'de yargı bağımsızlığı ve hukukun üstünlüğü her zaman tartışıldı ve her zamankinden daha bağımsızdır yargı. Bugünkü yargımızla gurur duymalıyız. Darbecileri yargılaması gerekenler darbe mağdurlarını yargılayıp başbakanı idam etti. 18 yaşından küçüklerin yaşını büyüterek idam etti. Darbe mağdurlarını daha da mağdur ettiler. 15 Temmuz'da darbecilere karşı ilk harekete geçen yargı oldu. Tutuklama kararları verildi, darbeciler yargılandı. Türkiye 116. sıralarda değil. Çok daha üst sıralarda. Dünyada hakkaniyeti savunan bir ülkeyiz.

"CEZASIZLIK ALGISI YAYGIN"

8. yargı paketiyle ilgili de konuşan Bakan Tunç, "Henüz taslak aşamasında. Son şekli verilmek üzere. Uzun süredir çalışma gerçekleştiriyoruz. Cevdet Yılmaz başkanlığında değerlendirdik. Yakın zamanda vekillerimize sunulacak. Takvim çok uzamaz. Meclis ara vermeden, Şubat sonu gibi Meclis'te görüşülür. Çok sayıda kanunda değişiklik yapılıyor. Uyum düzenlemeleri var. Toplumda cezasızlık algısı yaygın. Bunu ortadan kaldıracak düzenlemeler var. İki yıl ceza alan biri bunun koşullu salı verilmesi bunun yarısıdır. Bazı suçlarda dörtte üçtür. 2 yıl ceza alan biri 1 yıl sonra koşullu salıverilme süresi dolar. Denetimli serbestlik de 1 yıl. Öyle olunca hiç cezaevinde kalmamış olur.

1 yıllık denetimli serbestlik yerine oran getirmek istiyoruz. 2 yıl ceza almışsa en az 5 ay cezaevinde kalsın istiyoruz. Ceza ile oranlı denetimli serbestlik getirilsin istiyoruz. 3 yılı da geçmesin.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 1
    KIZDIM
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Merakla beklenen Yargı paketi ne oldu? 9. Yargı paketi ne zaman görüşülecek? İşte maddeler
Yaşam

Merakla beklenen Yargı paketi ne oldu? 9. Yargı paketi ne zaman görüşülecek? İşte maddeler

Son dakika haberleri arasında takip edilen 9. yargı paketi görüşme süreci belli oldu mu? 9. yargı paketinde hangi maddeler var, çıkacağı zaman belli oldu mu? İşte durum hakkında bilgiler...

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: '8. Yargı Paketi'nin Görüşmeleri Gece İtibariyle Tamamlanacak'
Yaşam

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: '8. Yargı Paketi'nin Görüşmeleri Gece İtibariyle Tamamlanacak'

Meclis Genel Kurulu’nda görüşülmeye devam eden 8’inci Yargı Paketi ile ilgili açıklamada bulunan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, çalışmaların bu gece itibari ile bitmesini beklediklerini belirterek, “9. Yargı Paketi hazırlıklarını da neredeyse tamamladık. Seçimden sonra da 9. Yargı Paketini gündeme getireceğiz” dedi.

Milyonlarcası bekliyor! Yeni pakette genel af var mı? Neler var? Detaylar haberde
Bölgesel

Milyonlarcası bekliyor! Yeni pakette genel af var mı? Neler var? Detaylar haberde

Milyonlarca mahkum ve ailelerini ilgilendiren genel af yasası çıkacak mı? 8. Yargı Paketi maddeleri ve içeriği hakkında detaylı bilgiler. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un son dakika açıklamaları ve gelişmeler.

Avukat Emir Akpınar: Yargı Paketi İle Hakaret Edenlerin Dosyaları Ön Ödeme Kurumuna Gönderilecek
Yaşam

Avukat Emir Akpınar: Yargı Paketi İle Hakaret Edenlerin Dosyaları Ön Ödeme Kurumuna Gönderilecek

Avukat Emir Akpınar, 8. Yargı Paketi’nde bulunan yasa taslağı ile hakaret eden şahısların dosyalarının doğrudan ön ödeme kurumuna gönderileceğini söyleyerek, “Yargı paketinde bulunan taslak ile suç işlemek isteyenler cesaret bulacaklar” dedi.

Genel af çıkacak mı ? İşte infaz düzenlemesi
Bölgesel

Genel af çıkacak mı ? İşte infaz düzenlemesi

"Genel af yolda mı, çıkacak mı son dakika 2023?" sorusu gündemden düşmezken, TBMM'de kabul edilen 7. Yargı Paketi ile gözler infaz düzenlemesine çevrildi.. Peki, genel af son durum ne? 7. yargı paketi maddeleri neler? İşte, af yasası son durum 2023....

Polisin üzerine motosiklet süren sürücüye para cezası
Bölgesel

Polisin üzerine motosiklet süren sürücüye para cezası

Antalya’nın Alanya ilçesinde trafik güvenliğini tehlikeye sokan ve kendisini takip eden motorize polisin üzerine motosikletini süren sürücünün yaptığı yanına kalmadı.