Burdur

Yeşil, Beyaz ve Mavinin İç İçe Olduğu Salda Kayak Merkezi Sezona Hazır

Vali Hasan Şıldak, geride bıraktığımız hafta yağan karla birlikte sezona hazır hale gelen Salda Kayak Merkezini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Yeşil, Beyaz ve Mavinin İç İçe Olduğu Salda Kayak Merkezi Sezona Hazır

Vali Hasan Şıldak, geride bıraktığımız hafta yağan karla birlikte sezona hazır hale gelen Salda Kayak Merkezini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Yeşil, beyaz ve mavinin iç içe olduğu kış manzarasıyla kayak severleri ağırlamaya başlayan Yeşilova İlçesi Eşeler Yaylası Tınaztepe mevkiinde bulunan Salda Kayak Merkezine vatandaşlar hafta sonu yoğun ilgi gösterdi.

Vali Hasan Şıldak’ta beraberinde yer alan protokol ve basın mensupları ile birlikte Kayak Merkezini ziyarete ederek yerinde incelemelerde bulundu.

Ziyarette Milletvekili Bayram Özçelik, Garnizon Komutanı P. Alb. Hakan Tutucu, Yeşilova Kaymakamı Abdulhamit Karaca, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Orhan Kılıç, İl Emniyet Müdürü Arif Çankal, Gençlik ve Spor İl Müdürü Orhan Kemerkaya yer aldı.

Vali Hasan Şıldak Kayak Merkezinde bulunan tesisler ve pistleri inceledikten sonra Milletvekili Bayram Özçelik’le birlikte basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Valimiz basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Kış Turizminin Bölgedeki yeni adreslerinden biri olan “Salda Kayak Merkezimizin” yeşil, beyaz ve mavinin iç içe olduğu manzaralar eşliğinde kayak yapma fırsatı sunduğunu belirterek, bütün vatandaşlarımızı özellikle yaklaşan yarıyıl tatilinde kayak yapmak ve bu güzelliği görmek üzere davet ettiklerini ifade etti.

Valimiz konuşmasının devamında; “Turizm potansiyeli açısından her zaman ifade ettiğimiz gibi son derece yüksek değerlere sahip. Bugün içinde bulunduğumuz Yeşilova İlçemize 15 km, Burdur il Merkezine 75 km mesafedeki Salda Kayak Merkezimiz kış sporları için çok uygun bir ortama sahip. Hem başlangıç düzeyinde, orta ve profesyonel düzeyde kayak sporuyla ilgilenen sporseverler ve tatil amaçlı ziyarette bulunacaklar için son derece elverişli koşullara sahip üç ayrı pistimizde 1900-2000 rakım aralığında çok seçenekler sunuyor. Ayrıca 20 yatak kapasitemiz gibi sınırlıda olsa yine tatilcilere küçük bir barınma imkanı, kafeterya ve yemek imkanlarının sunulduğu bir kafe restoranımız mevcut. Hem Gençlik ve Spor Müdürlüğümüz hem Yeşilova Kaymakamlığımız bu tesisi itinayla işletiyorlar.

Tabi bulunduğumuz nokta, aynı zamanda ülkemizde son yıllarda adını çokça duyuran ve gerçekten yaz ve bahar aylarında, sonbaharda dahil içinde bulunduğumuz yıl artık 500 binin üzerinde ziyaretçinin katlanarak geleceğini düşündüğümüz Salda Gölü ile birlikte değerlendirildiğinde Salda Kayak Merkezi bir bütünlük arz ediyor. Biz hem Kayak Merkezimizin hem de Salda Gölü çevresinin önümüzdeki yıllarda ortak girişimlerimizle bakanlıklar düzeyindeki çalışmalarımızla, hem Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız, hem de Kültür ve Turizm Bakanlığımız ve özel sektöründe her iki noktaya ilgi göstermesiyle üst seviyelere çıkacağını, buradaki turizm potansiyelinin ortaya çıkacağını ve İlimizde çok önemli bir istihdam ve önemli bir gelir kaynağı oluşturacağını düşünüyoruz.

Salda kayak Merkezi 2018 yılı içerisinde 500 bin ziyaretçi geldi. Aynı zamanda bunu lavanta turizmi ile çeşitlendirmeyi, zenginleştirmeyi, İlimizdeki diğer tarihi antik kentlerin varlığını da buna ekleyerek çok güçlü bir turizm destinasyonu zincirine dönüştürmeyi düşünüyoruz. Bu konuda sayın milletvekillerimizin çok üstün gayretleri çok çabaları var. Bizler aynı şekilde bakanlıklarımız nezdinde bu konuya olan farkındalığı ilgiliyi arttırmaya çalışıyoruz ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız buna ilk cevap veren ilk güçlü şekilde projeler üreten bakanlığımız oldu. Biz buradaki çalışmaların çok kısa süre içerisinde Salda Gölü çevresinde sonuçlanacağına inanıyoruz.

Ama bugün bulunduğumuz nokta kayak merkezinin de daha da canlanması ve daha yoğun bir turist ziyaretçi almaması için hiçbir sebep yok. İşte biz buradayız. Basın mensuplarımızın da izlediği gibi bugün burada hatırı sayılır bir kayak sever bulunuyor. Ama asıl sömestr tatili yaklaştı. Bütün kayak severleri ilimize Salda Kayak Merkezine davet ediyoruz. Burada imkanlarımızın yeterli olduğunu düşünüyoruz” diye konuştu.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Salda Kayak Merkezi'nde Kar Sevinci! Pistler Açılacak Mı?
Bölgesel

Salda Kayak Merkezi'nde Kar Sevinci! Pistler Açılacak Mı?

Salda Kayak Merkezi'nde kar yağışı 20 santimetreye ulaştı. Pistler kayak için yeterli kar kalınlığına ulaştığında açılacak. Restoran ve kafeterya bölümü ise halka açık.

Yeşilova Salda Kayak Merkezi'nde Kar Yağışı
Bölgesel

Yeşilova Salda Kayak Merkezi'nde Kar Yağışı

Kar hasreti çeken Burdur Yeşilova Salda kayak merkezine Kar yağışı başladı.

Yeşilova Salda Merkezi Kar Yağışı Bekliyor
Yaşam

Yeşilova Salda Merkezi Kar Yağışı Bekliyor

Yeşil, beyaz ve mavinin iç içe olduğu eşsiz manzaralar eşliğinde kayak severleri ağırlamaya hazırlanan, Kış Turizminin bölgedeki adreslerinden Salda Kayak Merkezi’nde sezon açılması dört gözle bekleniyor.

Yeşilova Salda Kayak Merkezinde 2 pist hazırlandı
Bölgesel

Yeşilova Salda Kayak Merkezinde 2 pist hazırlandı

Burdur'un Yeşilova ilçesinde bulunan Salda Kayak Merkezi'nde 2 kızak pisti yarıyıl tatili için hazırlandı.

Salda Kayak Merkezi'ne mevsimin ilk karı yağdı
Bölgesel

Salda Kayak Merkezi'ne mevsimin ilk karı yağdı

Burdur’da bulunan Salda Kayak Merkezi, mevsimin ilk kar yağışının ardından beyaza büründü.

Salda Kayak Merkezine Yılın İlk Karı Düştü
Bölgesel

Salda Kayak Merkezine Yılın İlk Karı Düştü

Burdur’un Yeşilova ilçesinde bulunan Salda Kayak Merkezine 2020 yılı kış sezonunun ilk karı düştü. Son günlerde yurt genelinde etkili olan soğuk hava, Yeşilova Salda’ya ilk kar yağışına sebep oldu.