Yunan Başbakanı Midilli'de Türk Ziyaretçileri Ağırladı

Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis, Midilli Adası’nda gerçekleştirdiği program sırasında adayı ziyaret eden 92 Türk vatandaşı karşıladı.

Yunan Başbakanı Midilli'de Türk Ziyaretçileri Ağırladı

MİDİLLİ (İHA) - Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis, Midilli Adası’nda gerçekleştirdiği program sırasında adayı ziyaret eden 92 Türk vatandaşı karşıladı. Miçotakis, burada yaptığı konuşmada, “Türkiye ile yakınlaşma politikası yasadışı göç akışının azalmasına yardımcı oluyor” dedi.
Türkiye ile Yunanistan arasında 10 Yunan adasını içeren kapıda vize uygulamasının yürürlüğe girmesinin ardından Türk vatandaşları komşu ülkenin adalarına yoğun ilgi gösteriyor. Yunanistan’ın Midilli Adası başta olmak üzere Sakız, Rodos, Samos, Kos, Meis, Patmos, Leros, Kalimnos, Simi adaları Türkiye’den ziyaretçi akınına uğruyor. Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis da Midilli Adası’nda gerçekleştirdiği program sırasında adayı ziyaret eden 92 Türk vatandaşını karşıladı. Miçotakis, Türk turistler ve Türk gemi firması sahibi Ali Jale ile sohbet etti.
Miçotakis kapıda vize uygulamasına yönelik yaptığı açıklamada, “Bunun adanın yerel ekonomisi için ne kadar hayati olduğunu vurgulamama gerek yok. Türkiye'den gelen turist sayısındaki kayda değer artışa tanıklık eden tüm ilgili tarafların yüzlerindeki gülümsemenin bunu kanıtladığını görüyorum” dedi.
Vize uygulamasının Yunanistan ve Türkiye arasındaki diplomatik ilişkilerin ve adalıların yararına olacağını belirten Miçotakis, “Komşumuzla barış ve güvenlik içinde yaşamak isteyen adalılar ve doğal olarak devam eden bu iletişimden ekonomik olarak da kazançlı çıkacaklar” şeklinde konuştu.
Miçotakis, “Türkiye ile yakınlaşma politikası yasadışı göç akışının azalmasına yardımcı oluyor. Yunanistan, Sahil Güvenliğimizin olağanüstü çalışmaları ve aynı zamanda Türk makamlarıyla işbirliği sayesinde mülteci akınları sorununu somut sonuçlarla mülteci akınlarını önemli oranda azaltmada etkili olan birkaç ülkeden biridir" dedi.
Yunan Başbakanı açıklamasını şu şekilde tamamdı:
“Yasadışı göçün azalması ve madalyonun diğer yüzü olan yasal ziyaretlerin artması Yunanistan ve Türkiye arasındaki bu yakınlaşma politikasının Midilli ve Doğu Ege'deki tüm adalar için önemli bir ekonomik büyüme katkısı getiren gerçek sonuçlar doğurduğunun kanıtıdır”

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 1
    SEVDİM
  • 1
    ÜZÜLDÜM
  • 1
    KIZDIM
  • 1
    BEĞENDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Bucak İlçe Müftülüğünden Aile Haftası Programı
Bölgesel

Bucak İlçe Müftülüğünden Aile Haftası Programı

Bucak İlçe Müftülüğü Aile Haftası Programı (bayanlara özel) düzenliyor.

ING Türkiye, WWF-Türkiye ile Yeşil Ofis Programını Başarıyla Tamamladı
Bölgesel

ING Türkiye, WWF-Türkiye ile Yeşil Ofis Programını Başarıyla Tamamladı

ING Türkiye, WWF-Türkiye’nin 'Yeşil Ofis-Yeşil Dönüşüm Programı’nı tamamladı. İstanbul’da bulunan Genel Müdürlük binası için Yeşil Ofis Diploması almaya hak kazanan banka, bu diploma ile çevre dostu yaklaşımını tescilledi.

Yağmur ve Şükür Duası Gerçekleşti
Bölgesel

Yağmur ve Şükür Duası Gerçekleşti

Konya’nın Kulu ilçesine bağlı Tuzkaya Mahallesinde yağmur ve şükür duası yapıldı.

Diyarbakır'da "Öğretmenler Odası Buluşmaları"
Etkinlik

Diyarbakır'da "Öğretmenler Odası Buluşmaları"

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Öğretmenler Odası Buluşmaları" kapsamında Diyarbakır'da düzenlenen programda meslektaşlarıyla bir araya geldi.

"Milliyetçiler Günü” Kutlandı
Etkinlik

"Milliyetçiler Günü” Kutlandı

Kütahya'da "Milliyetçiler Günü” düzenlenen program ile kutlandı.

Genç yetenekler Müzik Festivali başladı.
Etkinlik

Genç yetenekler Müzik Festivali başladı.

Düzce Görsel Sanatlar Lisesi tarafından bu yıl 3.’sü düzenlenen Genç Yetenekler Müzik Festivali açılış programında ünlü keman sanatçısı Cihat Aşkın'ı ağırladı.