Zonguldak

Zonguldak’ta Engelliler Haftası kutlandı

Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şube Başkalığı tarafından Engelliler haftası kapsamında Valilik önünde tören düzenlendi

 Zonguldak’ta Engelliler Haftası kutlandı

ZONGULDAK (İHA) - Zonguldak’ta Engelliler Haftası törenle kutlandı.
Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şube Başkalığı tarafından Engelliler haftası kapsamında Valilik önünde tören düzenlendi. Törene, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Cezmi Yalınkılıç, Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet Türkmen, Zonguldak Engelliler Derneği Başkanı Hüseyin Şirin, Çatalağzı Engelliler Derneği Başkanı Özcan Albas ve öğrenciler katıldı. Protokol üyeleri bando eşliğinden Madenci Anıtı'ndan Valilik önüne yürüdü.
Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ardından Zonguldak Engelliler Derneği üyeleri çelenk bıraktı. Günün anlam ve önemi belirten konuşmayı yapan Hüseyin Şirin şöyle dedi:
"Engellilerin sorunlarını maalesef yine gündeme getirmek zorunda kalıyoruz. Bilindiği gibi engelli raporları, engellilerin yaşam haklarının kullanılması bakımından engelliler için hayati önem taşımaktadır. 2019 yılında yapılan son düzenleme ile engellilerin rapor alması ve engel oranları düşürüldü. Engelli olduğu halde yüzde 40 engel raporu almayan engelliler maalesef zor durumda kaldı. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yayınlanan sağlık uygulama tekniğinin son derece engelliler açısından büyük oluşturdu. Kronik hastalar, yaşlılar daha zor şartlarda hayat sürdürmek zorunda kaldı. Yararlanma hakları kısıtlanırken destek fiyatları maalesef enflasyon karşısında tamamen yok olmuş durumda. Bu açık biçimde engellilerin gerekçe duyduğum desteklere erişimini çok zor zorlamış durumdadır.2022 sayılı yasa ile verilmekte olan sosyal yardım tutarları da başta gıda olmak, enflasyon karşısında çok zayıflamış durumdadır. Birleşmiş Milletler artık temel bir ülkesine düşünen, insana yaraşır bir yaşam için gereken adımları mutlaka atılmalı ve engellilerin insan yaşama hakkı hayata geçirmelidir diyoruz. Hepinizi tekrar sevgiyle, saygıyla selamlıyorum."
Program hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından sona erdi.

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

19 Mayıs Çameli’nde coşkuyla kutlandı
Spor

19 Mayıs Çameli’nde coşkuyla kutlandı

Denizli’nin Çameli ilçesinde 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı törenlerle kutlandı.

Burhaniye'de 19 Mayıs Coşku ile Kutlandı
Etkinlik

Burhaniye'de 19 Mayıs Coşku ile Kutlandı

Burhaniye ilçesindeki 8 Eylül Stadında gerçekleştirilen törene, Burhaniye Kaymakamı İlyas Memiş, Garnizon Komutan Vekili Albay Murat Özkan, Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler ve daire müdürleri ile vatandaşlar katıldı.

Samsun2da 19 Mayıs için düzenlenen gemi tören geçişi yoğun ilgi gördü
Etkinlik

Samsun2da 19 Mayıs için düzenlenen gemi tören geçişi yoğun ilgi gördü

Samsun’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında düzenlenen gemi tören geçişi binlerce kişi tarafından ilgiyle takip edildi.

Bucak'ta 19 Mayıs coşkuyla kutlandı
Bölgesel

Bucak'ta 19 Mayıs coşkuyla kutlandı

Burdur'un Bucak ilçesinde tüm yurtta olduğu gibi 19 Mayıs Atatürk Anma ve Gençlik spor Bayramı Coşkusu yaşandı.

Havran'da Çocuklar Geleneksel Oyunlarla Buluştu!
Etkinlik

Havran'da Çocuklar Geleneksel Oyunlarla Buluştu!

Milli Eğitim Bakanlığı ile Gençlik Spor Bakanlığının işbirliğiyle düzenlenen Havran İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okulların 2. 3. 4. ve 5. sınıflarının katıldığı "Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği" ödül töreni Havran Kocaseyit Kapalı Spor salonunda yapılan ödül töreniyle sona erdi.

Manisa’da  10. yılında Soma Maden Şehitleri anıldı
Yaşam

Manisa’da 10. yılında Soma Maden Şehitleri anıldı

Manisa’da 301 işçinin hayatını kaybettiği Soma Maden Kazasında yakınlarını kaybedenler acılı aileler, facianın 10. yılında Soma Maden Şehitliğine akın etti.