Zorunlu Trafik Sigortasında Yeni Dönem! Dikkat Edilmesi Gerekenler

Zorunlu trafik sigortasında yeni dönem başladı. Sigorta Aracıları Teklif Platformu ile sürücüler poliçeye kolayca ulaşabilecek. Teklif vermeyen şirketler de kolayca tespit edilecek.

Zorunlu Trafik Sigortasında Yeni Dönem! Dikkat Edilmesi Gerekenler

Zorunlu trafik sigortasında yeni dönem 19 Şubat'ta başladı. Sigorta Aracıları Teklif Platformu devreye girdi. Araç sahipleri için önemli detaylar haberimizde!

Zorunlu trafik sigortasında riskli basamaklarda yer alan sürücülerin poliçe sorununa çözüm için geliştirilen "Sigorta Aracıları Teklif Platformu" 19 Şubat'tan itibaren uygulanmaya başlandı. Platform uygulaması ile sürücülerin kısa sürede poliçeye ulaşması hedeflenirken, teklif vermeyen şirketlerin tespiti kolaylaşacak.

ŞİRKETLERE ZORUNLULUK

Platform uygulamasında, trafik ruhsatı olan sigorta şirketlerinin üyeliği zorunlu tutularak sisteme entegrasyonu sağlandı. 17 bin sigorta acentesinin üyelik süreci, üyelik ücreti ödeme şartı ile isteğe bağlı tutuldu. Sigorta şirketleri aracılık sözleşmesi bulunan acentelerle platform üzerinden organik şekilde süreçleri yürütecek. Hukuksal bağı bulunmayan sigorta şirketi ile acente arasında sadece platformda geçerli olmak üzere sözleşme yapılacak.

İki faza ayrılan teklif alma sürecinde, birinci fazda acenteler halihazırda anlaşması olan sigorta şirketlerinden platform üzerinden 10 dakikalık süre içinde teklif alacak. 10 dakikalık süre içinde birinci fazda teklif alamayan acenteler ikinci faza geçecek. Acenteler bu fazda platform üzerinden yapılan aracılık sözleşmesi yaptığı diğer sigorta şirketlerinden teklif alabilecek.

Bu fazda da 10 dakika içinde söz konusu şirketler tarafından teklif verilecek ve bu teklif numaraları üzerinden şirket ekranlarından poliçe tanzim edilecek. Şirketler tarafından teklif verilmemesi ve gün sonuna kadar poliçe tanzim edilmemesi poliçe düzenlemekten kaçınma hali olarak kabul edilecek. Platform sayesinde teklif vermeyen şirketler hızlıca tespit edilecek.

ACENTENİN İŞİ KOLAYLAŞACAK

TOBB Sigorta Acenteleri İcra Komitesi (SAİK) Başkanı Levent Korkut, teklif platformunun, amacına uygun olarak çalışması halinde acentenin işini kolaylaştıracağını belirtti.

Korkut, platform üzerinden yapılacak aracılık sözleşmelerine dikkati çekerek, "Genelgeye göre, şirketlerin acentelik vermemesi durumunda 3 ay boyunca yeniden başvuru yapılamaması poliçeye ulaşım açısından sorun oluşturabilir" dedi.

kaynak: Sabah

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (1)

Atilla

2 ay önce / 25.02.2024

Maalesef. Haber yapılıyor ama haber içeriğinde bahsedilen poliçe onayı anlatıldığı gibi değil. Şirketler yine eski düzen devam ediyor. İsterse poliçeyi onaylıyor. İstemezse otorizaysona düşürüp onaylamıyor. Sistem başladığından bu güne her an deniyorum fakat mümkün değil poliçe onaylamak. Bu tarz haberler yapıldıktan sonra konunun işleyişi hakkında icraat oluyormu olmuyormu onu da haber yaparsanız vatandaş boşuna ümitlenmez... Sonuç olarak bundan önceki düzen ne ise o.....

  |   Beğenmedim 0   |   Cevapla

İlgili Haberler

Bucak Korkuteli Yolunda Feci Kaza 1 çocuk 2 ölü 3 Yaralı
Bölgesel

Bucak Korkuteli Yolunda Feci Kaza 1 çocuk 2 ölü 3 Yaralı

Bucak istikametinden Korkuteli'ne gelen Levent Durmaz idaresindeki 07 VB 888 plakalı otomobil takla atması sonucu tarlaya yuvarlandı.

Dikkat Valilik duyurdu! Bu yollar trafiğe kapatılacak
Bölgesel

Dikkat Valilik duyurdu! Bu yollar trafiğe kapatılacak

Burdur'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı programı kapsamında bazı güzergahlar trafiğe kapatılacak. Detaylar haberimizde...

Bucak'ta trafik kazası! Motosiklet sürücüsü yaralandı
Bölgesel

Bucak'ta trafik kazası! Motosiklet sürücüsü yaralandı

Burdur'un Bucak ilçesinde meydana gelen tek taraflı trafik kazasında motosiklet sürücüsü yaralandı.

Kırklareli'nde Motosiklet Denetlemeleri
Bölgesel

Kırklareli'nde Motosiklet Denetlemeleri

Kırklareli’nde jandarma ekipleri tarafından motosiklet sürücüleri denetlendi.

Şırnak'ta Cudi Dağı'ndaki Yol Trafiğe Açıldı
Bölgesel

Şırnak'ta Cudi Dağı'ndaki Yol Trafiğe Açıldı

Şırnak'ta Cudi Dağı'na açılan tünellerden geçen duble yol karayolları tarafından yapılan yol bakım ve onarım çalışmaları tamamlanarak yeniden trafiğe açıldı.

Burdur yine ilk sırada! Kural tanımazlara 34 milyon TL yazıldı
Bölgesel

Burdur yine ilk sırada! Kural tanımazlara 34 milyon TL yazıldı

Burdur'da Nisan ayında Emniyet ve Jandarma ekipleri tarafından 946 olaya müdahale edildi. Olayların %90,3'ü asayiş suçları oluşturuyor ve bu olayların %99,9'u aydınlatıldı.