11 Kasım’da 270 Bin Fidan Toprakla Buluşacak!

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından başlatılan 11 Kasım’da 11 Milyon Fidan Dikim Kampanyası kapsamında Burdur merkez, Bucak ve Gölhisar ilçelerinde 270 bin fidanın yurt genelinde eşzamanlı düzenlenecek törenle toprakla buluşturulacağını aktaran Isparta Orman Bölge Müdür Yardımcısı Yaşar Ramazan Kartal, “Orman Bakanlığı tarafından 11 Kasım 2019 tarihinde 11 milyon fidanın aynı anda dikimiyle ilgili tüm hazırlıkları son aşamaya getirdik

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından başlatılan 11 Kasım’da 11 Milyon Fidan Dikim Kampanyası kapsamında Burdur merkez, Bucak ve Gölhisar ilçelerinde 270 bin fidanın yurt genelinde eşzamanlı düzenlenecek törenle toprakla buluşturulacağını aktaran Isparta Orman Bölge Müdür Yardımcısı Yaşar Ramazan Kartal, “Orman Bakanlığı tarafından 11 Kasım 2019 tarihinde 11 milyon fidanın aynı anda dikimiyle ilgili tüm hazırlıkları son aşamaya getirdik. Lokasyonlarımızı belirledik, lokasyonlarla ilgili kısa bir bilgi vermek istiyorum. Lokasyonlar Burdur merkezde Büğdüz, Yumrutaş, Güvenli ve Kemer’de toplam 100 bin adet fidan dikimi planlıyoruz. Burada lavanta, ardıç, karaçam, sedir, yabani meyveler, alıç, badem, iğne, yabani erik, kuşburnu, kızılçam gibi bu tür fidanlar bir de sadece Burdur merkez değil, Bucak’ta da Seydiköy, Çamlık, Kızılseki, Ürkütlü ve Avdancık’ta da toplam 71 bin adet fidan dikmeyi planlıyoruz. Gölhisar ilçesinde Yusufça’da 100 bin fidan dikmeyi planlıyoruz. Toplam 11 Kasım’daki 13 lokasyonumuz var, toplam 270 bin fidan dikmeyi hedefliyoruz. Biz fidanlarımızın temin hazırlıklarını tamamladık. Arazi işleme, toprak işleme çalışmalarını yaptık. Allah izin verirse 11 Kasım’da inşallah bir törenle eşzamanlı olarak yurt genelinde düzenleyeceğiz” açıklamalarında bulundu.

 

11 Kasımda 11 Milyon Fidan Dikim KampanyasıTarım ve Orman BakanlığıYaşar Ramazan KartalTürkiye

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.