2020 TÜRKİYE KÜÇÜKLER, YILDIZLAR ve EMEKTARLAR SATRANÇ ŞAMPİYONASI BELEKTE YAPILDI

Türkiye küçükler,yıldızlar ve emektarlar Satranç şampiyonası Belek’te yapıldı.

Türkiye küçükler,yıldızlar ve emektarlar Satranç şampiyonası Belek’te yapıldı.

19-25 Ocak tarihleri arasında Belek’te Maritim Beach Resort otelin ev sahipliğinde yapılan Türkiye küçükler,yıldızlar ve emektarlar satranç şampiyonasına Türkiye’nin 81 ilinden 2500 e yakın sporcu ve 7500 civarında aile katıldı.Turnuva açılışı 19 Ocak pazar günü Spor Bakanı Mehmet KASAPOĞLU’nun da katıldığı bir törenle yapıldı.Küçükler yaş grubu 7,8,9,10,11,12 yaş genel ve kızlar kategorisinde yapıldı.Genel kategrisinde 11 tur,kızlar kategorisinde 9 tur olarak yapıldı.

Yaş kategorisi ve kız erkek olarak farklı puan barajlarında yeterli puanı alan sporcular yine ilk 12 ve 15.sırada yer alan sporcular milli takım havuzuna katılmaya hak kazandılar.Turnuvaya Bucak’tan da katılan sporcular oldu.11 yaş kızlar kategorisinde turnuvaya üstüste 4.kez katılan Neva KARAGÖZ aldığı 3 galibiyet 2 beraberlik ve 4 mağlubiyet karşılığında 4 puanla, milli takım havuzu olan 6 puanın 2 puan gerisinde kalarak milli takım şansını kaçırdı.Yine turnuvaya Bucak’tan 9 yaş kızlarda katılan Atatürk ilkokulu öğrencisi Ayşe Nevra ÇETİNER’de turnuvayı 3 puanla tamamladı.

Satranç şampiyonasıEMEKTARLAR SATRANÇ ŞAMPİYONASITürkiye

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.