40 yıl önce çekilen BUR-TRAK filmi yeniden gündemde

Burdur Traktör ve Önyükleyici Fabrikası’nın (Bur-Trak) en iyi reklam ödülünü alan ve 40 yıl önce çekilen reklam filmi sosyal medyada yeniden gündem oldu.

Burdur Traktör ve Önyükleyici Fabrikası’nın (Bur-Trak) en iyi reklam ödülünü alan ve 40 yıl önce çekilen reklam filmi sosyal medyada yeniden gündem oldu. Reklam filmi sosyal medyada çok sayıda kişi tarafından paylaşıldı.
Burdur Traktör ve Önyükleyici Fabrikası’nın (Bur-Trak) 40 yıl önce çekilen reklam filmi sosyal medyada yeniden gündem oldu. 1984 yılında kapanan fabrikanın bulunduğu arazide keçi çiftliği kuruldu ve damızlık keçi yetiştirilmeye başlandı. Burdur Traktör ve Önyükleyici Fabrikası (Bur-Trak), Japon İşbora (IHI- SHIBAURA) markasıyla Türkiye’nin ilk çift çekişli traktörünün üretildiği fabrikaydı. Burtrak’ın o yıllarda çekilen reklam filmi sosyal medyada son günlerde en çok izlenen ve yorum yapılan video oldu.
Ünlü sanatçılar Şener Şen ve Erdal Özyağcılar’ın rol aldığı ve reklam filmi 1983 yılının en iyi reklam filmi ödülünü almıştı.
AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik de Selçuk Bayraktar'ın babası Özdemir Bayraktar ile arasında geçen Bur-Trak anısını, " BAYKAR’ın Sahibi Özdemir Bayraktar’ı Vefatından 7 Ay Önce Burdurlu Bir Gencimizin Staj Yapması için Aramıştım. Özdemir Amca İle Tam 45 dakika Konuştuk. Bak Evlat Dedi. Bur-Trak’ın Burdur’da kurulmasında, yapımında Genç Bir Mühendis Olarak Çalıştım, Burdur'un Ekmeğini Yedim Suyunu İçtim dedi. Burdur'un İnsanını Sevmiştim Dedi. Burtrak’taki Çalışmaları ve ayrıntılarını, zorluklarını Anlatmıştı. Şimdi Evlatları Haluk ve Selçuk Bayraktar İle Türkiye’mize ve Milletimize Hayırlı Evlatlar Yetiştirmiş .Rabbim Rahmetiyle Muamele Eylesin, Seyyiatını Hasenata Çevirsin. Mekanı Cennet Olsun " ifadelerini kullandı.

burduryenigün

Bur Trak reklam filmiBayram ÖzçelikTürkiyeBurdur

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.