ABD ordusu Yemen’in başkenti Sana’yı vurdu 12 ölü, 30 yaralı

ABD ordusunun Yemen’in başkenti Sana’daki el-Farwah bölgesini hedef alan saldırılarında en az 12 kişi hayatını kaybetti, 30 kişi yaralandı.

ABD ordusunun Yemen’in başkenti Sana’daki el-Farwah bölgesini hedef alan saldırılarında en az 12 kişi hayatını kaybetti, 30 kişi yaralandı.
Yemen’deki İran destekli Husilere yönelik saldırılarını sürdüren ABD ordusu, bu kez ülkenin başkenti Sana’daki el-Farwah bölgesini hedef aldı. Husilere bağlı medya kuruluşu Al Masirah TV’de yer alan haberlere göre, bir pazar yerinin yakınlarına gerçekleştirilen saldırılarda en az 12 kişi hayatını kaybetti, 30 kişi de yaralandı. Yıkılan binaların enkazında arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü belirtildi. Ayrıca Yemen’in kuzeyindeki Saada şehrinin de ABD saldırılarının hedefi olduğu aktarıldı.
Trump Husilere saldırı talimatı vermişti
ABD Başkanı Donald Trump, 15 Mart’ta yaptığı açıklamada, ABD ordusuna Yemen’deki İran destekli Husilere karşı büyük bir saldırı başlatma talimatı verdiğini duyurmuştu. Gelişmenin ardından ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) Yemen’in farklı bölgelerindeki Husi hedeflerine çok sayıda hava saldırısı gerçekleştirmişti. Son olarak ABD ordusunun Yemen’deki Hudeyde şehrinde bulunan Ras İsa yakıt limanına düzenlediği saldırıda 80 kişi ölmüş, 170 kişi yaralanmıştı.

İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere nnchaber.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

YemenABDTürkiye

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.