Açık lise sınavları yüz yüze olacak Ortaöğretimde sınıfta kalma geri döndü

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, ortaöğretimde sınıfta kalmanın geri döneceğini açıkladı. Buna göre, 6 dersten kalan öğrenciler sınıf tekrarı yapacak.

Ortaöğretimde sınıfta kalma geri geldi

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, ortaöğretimde sınıfta kalmanın geri döneceğini açıkladı. Buna göre, 6 dersten kalan öğrenciler sınıf tekrarı yapacak.

Bakan Tekin, Ülke TV'de katıldığı Akşam Baskısı programında, yayınlanacak olan temel eğitim yönetmeliği hakkında yaptığı açıklamada, "Türkçe ortalaması 70 olmayan öğrenci sınıfı geçemeyecek" dedi.

Mevcut durumda 50 ortalamayı tutturan bir öğrenci, birkaç dersinden yüksek not alarak 50'yi tutturduğunda, diğer bütün dersleri 50'nin altında olsa bile geçebiliyordu. Yeni düzenlemeyle birlikte bu durum sınırlandırılacak. Belli derslerin ortalamanın üzerinde olması gerekecek.

Yönetmelik önümüzdeki hafta yayınlanacak.

Açık lise sınavları yüz yüze olacak

Bakan Tekin, açık liselerdeki yeni düzenlemeyle ilgili de bilgi verdi. Açık lise sınavlarının online değil yüz yüze yapılacağını hatırlatan Tekin, "Açık lise ile ilgili uygulamaya baktık. An itibariyle bizim tanımladığımız meşru gerekçeler, sebeplerle açık liseye kayıt yaptıran öğrenci sayısı çok azalmış durumda. Yaklaşık 10 bin kayıt yaptıran öğrenci var. Aldığımız tedbirin kamuoyunda pozitif karşılık bulduğunu ve doğru bir iş yaptığımızı gösteriyor. Bu yıl açık lise sınavları da yüz yüze olacak" dedi.

Öğretmen atamaları 3 ay içinde başlayacak

Tekin, öğretmen atamalarına ilişkin de bilgi verdi. Bütçe kanunu geçmeden rakamlar belli olursa atama sürecini başlatacaklarını belirten Tekin, "Benim arzum, isteğim şuydu. Bütçe kanunu geçmeden rakamlar belli olursa atama sürecini başlatırız. 3 ay içerisinde yeni eğitim yılı başlarken arkadaşlarımızı başlatırız diye düşünmüştüm bunu da açıklamıştım. Bunu da ilgili bakanlarla paylaşacağız" ifadelerini kullandı.

lisesınavyüz yüzesınıfta kalmaTürkiyeİstanbul

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.