Burdur Valisi Tülay Baydar Bilgihan, göreve geldiği günden bu yana sürdürdüğü kurum ziyaretlerine hız kesmeden devam ediyor. Vali Bilgihan’ın bugünkü durağı, şehrin güvenliği ve afet yönetimi açısından kilit rol oynayan Burdur AFAD İl Müdürlüğü oldu.
Afet Hazırlıkları Masaya Yatırıldı
Ziyaret sırasında AFAD İl Müdürü Teymen Şimşek tarafından karşılanan Vali Bilgihan, kurumun teknik kapasitesi ve yürütülen projeler hakkında kapsamlı bir brifing aldı. Görüşmede özellikle il genelindeki afet risk analizleri, Müdahale ekiplerinin güncel kapasitesi, Vatandaşlara yönelik devam eden afet farkındalık eğitimleri, başlıkları detaylıca ele alındı.
"Hazırlıklı Olmak Tercih Değil, Zorunluluktur"
Brifing sonrası değerlendirmelerde bulunan Vali Bilgihan, afet yönetimin sadece müdahaleden ibaret olmadığını, asıl başarının "önleyici tedbirler" ve "kurumlar arası güçlü koordinasyon" ile mümkün olacağını vurguladı. Bilgihan, Burdur'un afetlere her an hazır olması için tüm birimlerin teyakkuzda olmasının önemine dikkat çekti.