Afetlerde Kriz Yönetimi: Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nde Önemli Seminer

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından "Afetlerde Kriz Yönetimi" konulu seminer düzenlendi. Seminerde acil durum psikolojisi, gönüllülük, ampütasyon uygulamaları, ikincil travma, müdahale ve psikososyal destek ekipleri gibi konular ele alındı.

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından “Afetlerde Kriz Yönetimi” konulu seminer düzenlendi.

Eğitim Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen seminere Dekan Prof. Dr. Firdevs Savi Çakar, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Seminerde Altınyayla Mehmet Tuğrul Güvenlik Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Faruk Demirsoy tarafından öğrencilere acil durum psikolojisi bilgiler aktarıldı.

“Acil durumlarda kişilerin verdiği anormal tepkiler normaldir. Kişi normal tepki veriyorsa bir sıkıntı bir sorun vardır” diyen Öğr. Gör. Faruk Demirsoy, kurtarma çalışmalarında deneyimlediği bilgileri öğrencilerle paylaştı.

Seminerde gönüllülük, yaş süreci, ampütasyon uygulamaları, ikincil travma, müdahale ekipleri, psikososyal destek ekipleri konularında da detaylar paylaşan Demirsoy, afet bölgelerinde yapılması ve yapılmaması gerekenler üzerinde durdu. Kazazede psikolojisine değinen Demirsoy yardım yollamak isteyenlere için de “Yardım yollanacağı zaman örneğin kıyafet konusunda en büyük boy ne ise o yollanmalı. Büyük boy kıyafeti siz beden olarak daha küçük birine giydirebilirsiniz ama küçük beden yollanan kıyafetleri büyük beden birine veremezsiniz. Evet her şey bir ihtiyaç ama her ürünün örneğin battaniyenin, kıyafetin en büyüğünün yollanması gerekiyor ki çocuk-yetişkin demeden herkes faydalanabilsin.” vurgusunu yaptı.

Öğrencilerden gelen soruların da cevap bulduğu seminer, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Firdevs Savi Çakar’ın Öğr. Gör. Faruk Demirsoy’a teşekkür belgesinin takdimi ile son buldu.

afetkrizburdur mehmet akif ersoy üniversitesiseminerTürkiyeBurdur

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.