Afrika'dan bu tarafa geldi! Kış ortası yok dedirtti! Bu illeri etkisi altına aldı

Afrika üzerinden gelen sıcak hava dalgası Cuma gününden itibaren Adana, Antalya, Hatay, Mersin ve Osmaniye'yi etkisi altına aldı. Hava sıcaklıkları kademeli olarak artacak ve mevsim normallerinin üzerine çıkacak.

Cuma günü Afrika üzerinden gelen sıcak hava dalgası, Adana, Antalya, Hatay, Mersin, Osmaniye gibi Akdeniz bölgesindeki illeri etkisi altına aldı. Sıcaklıkların kademeli olarak artması bekleniyor.

Afrika üzerinden yeni bir dalga daha geliyor. Üstelik bu dalga batı bölgesindeki illerimiz kadar Akdeniz bölgesindeki illerimizi de yakından ilgilendiriyor.

Çünkü zaten bu bölgedeki illerimizde hava sıcaklıkları genel olarak yüksek seyrediyor. Üstelik yaz aylarında ise Hatay İskenderun gibi nem oranı yüksek bölgelerimizde sıcaktan dışarıda durulmuyor.

SICAKLIKLAR KADEME KADEME ARTACAK

Adana, Antalya, Hatay, Mersin, Osmaniye'de sıcaklıkların perşembe gece saatlerinden itibaren kademeli şekilde artması bekleniyor.

Cuma gününden hafta sonuna doğru ise vatandaşlarımız sıcaklık artışını çok net bir şekilde hissetmeye başlayacak. İstemiyorduk ancak maalesef bu sene de yaz ayları erken gelecek gibi duruyor.

kaynak: tv100

Afrikakışillersıcaksıcak havaTürkiyeAntalya

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.