Afyonkarahisar’ın Dinar ve Dazkırı ilçelerinde gündemi sarsan bir rüşvet skandalı ortaya çıktı. Dazkırı’da görev yapan bir polis memurunun büfe, kahvehane ve gazino sahiplerinden rüşvet alarak menfaat sağladığı iddia edildi. Bu süreçte işletmelere yapılacak denetimlerin ya engellendiği ya da önceden haber verilerek işletme sahiplerinin haksız kazanç elde etmesine yol açıldığı ileri sürüldü.
15 Gözaltı, 9 Tutuklama
Dinar ve Dazkırı Cumhuriyet Başsavcılıkları koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında düzenlenen operasyonla toplam 15 şüpheli gözaltına alındı. Yapılan sorguların ardından, aralarında bir polis memurunun da bulunduğu 9 kişi, savcılığın tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkeme, şüphelilerin tamamı hakkında tutuklama kararı verdi.
İlçelerde Büyük Yankı Uyandırdı
Rüşvet operasyonunun ardından bölgede büyük bir yankı oluştu. Özellikle kamu görevlilerinin de işin içinde olması, vatandaşların tepkisini artırdı. İlçe sakinleri, adaletin yerini bulmasını ve kamu görevlilerinin daha sıkı denetlenmesini talep ediyor.
Dinar Gündem