AĞLASUN DA KIRMIZI ELMAS KİRAZLAR DALINDA KALDI

AĞLASUN DA KIRMIZI ELMAS KİRAZLAR DALINDA KALDI Burdur’un Ağlasun İlçesinde yetişen ve yörenin “kırmızı elmas” ı olarak bilinen Napolyon kirazları dalında kaldı. Tüccar bulamayan kiraz yetiştiricileri hasat etmeyerek kirazları dalında bıraktı.

AĞLASUN DA KIRMIZI ELMAS KİRAZLAR DALINDA KALDI

Burdur’un Ağlasun İlçesinde yetişen ve yörenin “kırmızı elmas” ı olarak bilinen Napolyon kirazları dalında kaldı. Tüccar bulamayan kiraz yetiştiricileri hasat etmeyerek kirazları dalında bıraktı. Her yıl bir değişik hüsran yaşayan kirazlar, 2019 yılında da dolu felaketine kurban gitmişti. Bu yıl da Pazar payını yitiren kırmızı elmas kirazlar, yetiştiricilerin umudunu kırdı. Her yıl hüsrana uğrayan kiraz yetiştiricili yerini alternatif ürünlere bırakıyor. Kirazın yerini ceviz ve sera yetiştiricili alıyor. Ürüne olan talebin yetersiz olması nedeniyle ağaçlar bir bir kesiliyor. Alıcı bulamayan kirazlara olan talepte her geçen yıl azalıyor.

NNC Sadun KILIÇ / Ağlasun

KIRMIZI ELMASKİRAZTürkiyeBurdurAğlasun

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.