Akaryakıt fiyatlarında oynaklık sürüyor! Okkalı zam geliyor

Motorine yapılan zammın ardından oto gaza da 2 lira zam bekleniyor. İşte detaylar...

Akaryakıt zamları, döviz kurlarındaki hareketlilik ve brent petrol fiyatlarının yükselmesi nedeniyle oto gaz fiyatları da yükselişini sürdürüyor. Motorine yapılan zamın ardından oto gaza da zam bekleniyor. İstanbul'da oto gazın litresi 16 lira 25 kuruşa, Ankara'da 16 lira 16 kuruşa, İzmir'de ise 15 lira 87 kuruşa çıkacak.

Akaryakıttaki Zam Furyası ve Oto Gaz Fiyatları

Akaryakıttaki zam furyası, Türkiye'de döviz kurlarındaki hareketlilik, brent petrol fiyatlarının yükselmesi, KDV ve ÖTV oranlarının artması nedeniyle hız kesmeden devam ediyor. Bugün motorine gelen zamın ardından yarın da oto gaza kallavi bir zam bekleniyor. Oto gazın litre fiyatının 2 lira birden artarak 16 lirayı aşması tahmin ediliyor.

Oto Gazın Yeni Fiyatları

Zammın ardından oto gazın fiyatı şehirlere göre farklılık gösterecek. İstanbul'da oto gazın litresi 16 lira 25 kuruşa, Ankara'da 16 lira 16 kuruşa, İzmir'de ise 15 lira 87 kuruşa çıkacak.

Fiyatlar Sürekli Artıyor

Son dönemde akaryakıt fiyatları sürekli artış gösteriyor. 21 Temmuz'da motorine gelen zamla litre fiyatı 1 lira 55 kuruş yükseldi, 25 Temmuz'da benzine 2 lira zam yapıldı. 26 Temmuz'da oto gaza 24 kuruşluk artış geldi. Bugün ise motorine 2 lira zam yapıldı.

Akaryakıt Fiyatlarının Hesaplanması

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken, gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç rafineri satış fiyatı belirleniyor. Gümrüksüz rafineri fiyatı hesaplanırken Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük dolar kuru takibi önemli rol oynuyor. Bu hesaplamalar sonucunda dağıtım firmaları şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösteren fiyatları uyguluyor.

akaryakıt zamzamTürkiyeİstanbul

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.