Akaryakıta zam göründü! Okkalı zam o gece geliyor

Akaryakıta zam var mı? Motorine zam gelecek mi? Pazartesi gününü salıya bağlayan gece motorine 1,38 TL'lik zam gelmesi bekleniyor. Detaylar ve akaryakıt fiyatlarının nasıl hesaplandığı hakkında bilgi için haberimizi inceleyin.

Akaryakıta zam gelecek mi? Motorin ve benzine zam var mı? Akaryakıt zam haberi geldi. Peki akaryakıta ne kadar zam gelecek? İşte akaryakıt zammı ile ilgili yeni gelişme

Akaryakıt fiyatlarındaki değişim devam ederken son olarak 20 Ocak tarihinde motorin fiyatlarına 1,16 TL'lik zam uygulanmıştı.

Motorine gelen son zammın ardından İstanbul Avrupa yakasında motorinin ortalama litre fiyatı 40,23 TL’den, benzinin litre fiyatı 38,35 TL’den, LPG’nin fiyatı da 20,40 TL’den satılıyordu. (Akaryakıt ile ilgili haberlerimiz akaryakıt sekmemizde listeleniyor.)

Motorin fiyatlarındaki yeni artış beklentisi

Dolar/TL’nin kademeli olarak yükselişini sürdürmesi ve brent petrolün 83 doların üzerine çıkması sonrasında ise Foreks Haber’in sektör kaynaklarından aldığı bilgiye göre 30 Ocak 2024 tarihinden itibaren (pazartesi gününü salıya bağlayan gece) motorinin litresine 1,38 TL’lik zam gelmesi bekleniyor.

Benzin ve LPG grubunda ise herhangi bir fiyat değişikliği beklenmiyor.

Akaryakıt fiyatları nasıl hesaplanıyor?

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken; Gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç Rafineri satış fiyatı bulunuyor.

Gümrüksüz Rafineri Fiyatı hesaplanırken ise Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük dolar kuru takip edilerek, belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde ediliyor.

akaryakıt zamakaryakıtzamTürkiye

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.