Aksaray'da zihinsel engelli vatandaş kayıp

Aksaray'ın Ortaköy ilçesinde zihinsel engelli Fuat Çöl, sabah evden çıktıktan sonra bir daha dönmedi. Ailesinin araması sonuç vermeyince, jandarma ve AFAD ekipleri geniş çaplı arama çalışması başlattı.

Aksaray’da sabah evden çıkan ve bir daha dönmeyen zihinsel engelli vatandaş kayıplara karıştı. AFAD ve jandarma ekipleri bölgede geniş çaplı arama tarama çalışması başlattı.

Olay, Aksaray’ın Ortaköy ilçesine bağlı Ozancık köyünde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, köyde ailesiyle yaşayan 48 yaşındaki zihinsel engelli Fuat Çöl sabah saatlerinde evden çıktı. Bir süre eve dönmeyince ailesi kendi imkanları ile köyde arama yaptı. Öğlen saatlerinde aramaya başlayan ailesi akşama kadar şahsın izine rastlamazken, durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbar üzerine köye İl Afet Acil Durum (AFAD) ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kaybolan şahsın ailesinden bilgileri toparlayan jandarma ve AFAD ekipleri köy ve çevresinde geniş çaplı arama tarama çalışması başlattı. Yaklaşık 2 saat önce başlayan çalışmalar aralıksız devam ederken, henüz şahsın bir izine rastlanmadı. Çalışmaların sabaha kadar süreceği bildirilirken, bölgeye takviye jandarma ve AFAD ekipleri sevk edildi.

kayıp adamkayıpzihinsel engelliTürkiyeAksaray

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.