Ali Dalgar, Eğitim-Bir-Sen Burdur 1 Nolu Şube Başkanlığına adaylığını açıkladı
Eğitim-Bir-Sen Burdur 1 Nolu Şubesi’nde yaklaşan olağan genel kurul öncesinde Alpaslan Ali Can Bilim ve Sanat Merkezi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmeni Ali Dalgar, şube başkanlığına adaylığını açıkladı.
Eğitim-Bir-Sen Burdur 1 Nolu Şubesi’nde yaklaşan olağan genel kurul öncesinde Alpaslan Ali Can Bilim ve Sanat Merkezi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmeni Ali Dalgar, şube başkanlığına adaylığını açıkladı.
21 yıllık profesyolnel çalışma hayatı bulunduğunu belirten Dalgar; yaklaşık 2 yıl Halk Bankası Burdur Şubesi’nde gişe görevlisi olarak, 3,5 yıl Çanakkale İl Millî Eğitim Müdürlüğü’nde memur olarak; 2010 yılından itibaren de öğretmen olarak çalıştığını belirtti. Amatör spor kulüpleri ve STK'ların yönetiminde de görev alan Dalgar; farklı kurum ve görevlerde edindiği deneyimlerin yanı sıra öğretmenlik sürecinde yöneticiler ve eğitim çalışanlarıyla yaptığı görüşmelerin adaylık kararında etkili olduğunu söyledi.
“Daha adil, daha şeffaf, daha mücadeleci ve daha güçlü bir sendikacılık” hedefiyle yola çıktığını belirten Dalgar, sendikacılığın temelinde adalet, hakkaniyet ve eşitlik olması gerektiğini vurguladı.
Üyelere Hukuki Destek
Projeleri arasında üyeler için profesyonel hukuki destek sağlayacak bir sistemin kurulmasının bulunduğunu ifade eden Dalgar, deneyimli avukatlarla iş birliği yaparak üyelerin adli ve idari süreçlerde yalnız bırakılmayacağını söyledi.
“Üyemizin hakkını alana kadar mücadele edeceğiz” diyen Dalgar, farklı nedenlerden dolayı sendikamızdan uzaklaşan veya gönül kırgınlığı yaşayan üyeleri yeniden kazanmayı ve “birleştirici sendikacılık” anlayışını güçlendirmeyi hedeflediklerini belirtti.
Kreş ve Sosyal Tesis Projesi
Dalgar, çalışan ebeveynlerin çocuklarını güvenle bırakabilecekleri bir kreş projesini hayata geçirmek istediklerini söyledi.
Bunun yanı sıra üyelerin aileleriyle birlikte kullanabileceği; misafirhane, lokanta ve kafe gibi alanlardan oluşan bir sosyal tesis oluşturmayı planladıklarını açıkladı.
“Tek Kişinin Değil, Ortak Aklın Yönetimi”
“Eğitim-Bir-Sen kişilerden ve gruplardan büyüktür. Eğitim-Bir-Sen kocaman bir ailedir. Bu büyük aile kendi geleceği için en doğru kararı verecektir.”
Yönetim anlayışlarının temelinde şeffaflık, istişare ve ortak aklın bulunacağını belirten Dalgar, kararların tek kişinin iradesiyle değil, istişare ile verilmesi gerektiğini ifade etti.
“Seçime kadar üye güçlü, seçimden sonra başkan güçlü demeyeceğiz. Seçimden önce de sonra da üyemiz güçlü olacak” diyen Dalgar, "üyelerimiz +1 kişi veya -1 kişi olarak görülmemelidir. Her üye değerlidir." dedi. Farklı görüş ve eleştirileri de sendikamızın gelişimi için bir fırsat olarak gördüğünü söyledi.
Seçim sonucunun teşkilatın iradesi olduğunu belirten Dalgar, tüm adaylara başarı dileyerek üyeleri sandığa davet etti.
Dalgar, açıklamasını şu sözlerle tamamladı:
“Eğitim-Bir-Sen değerlerini geleceğe taşımak için bu yola çıktık. Kurucu Genel Başkanımız Mehmet Akif İnan'ın mirası olan bu kutlu hareketi, ilk günkü ruh ve heyecanla büyüterek sürdüreceğiz. Bu süreçten sendikamız daha da güçlenerek çıkacaktır. Seçimlerimiz şehrimize, eğitim camiamıza ve sendikamıza hayırlı olsun."