Ankara'da 11 Ekim Pazar Günü Bu Yollar Trafiğe Kapatılacak! Emniyetten Sürücülere Uyarı
Ankara Emniyet Müdürlüğü, 11 Ekim 2026 Pazar günü düzenlenecek Cumhurbaşkanlığı Yarı Maratonu nedeniyle bazı cadde ve bulvarların trafiğe kapatılabileceğini duyurdu. Saat 06.30'dan itibaren ihtiyaç halinde uygulanacak trafik düzenlemesi, etkinlik sona erene kadar devam edecek. İşte Ankara'da trafiğe kapatılabilecek yolların tam listesi...
Ankara'da 11 Ekim 2026 Pazar günü gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı Yarı Maratonu öncesinde sürücülere önemli uyarı yapıldı.
Ankara Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Türkiye Atletizm Federasyonu organizasyonunda düzenlenecek yarı maraton nedeniyle başkentte bazı yolların araç trafiğine kapatılabileceği bildirildi.
Trafik düzenlemesinin 11 Ekim Pazar günü saat 06.30'dan itibaren ihtiyaç duyulması halinde uygulanacağı ve etkinliğin sona ermesiyle kaldırılacağı belirtildi.
Ankara'da 11 Ekim'de Hangi Yollar Trafiğe Kapatılacak?
Ankara Emniyet Müdürlüğünün açıklamasına göre, Cumhurbaşkanlığı Yarı Maratonu kapsamında ihtiyaç halinde trafiğe kapatılabilecek yollar şöyle:
1. Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi
Caddenin tamamı çift yönlü olarak araç trafiğine kapatılabilecek.
2. Akdeniz Caddesi
Akdeniz Caddesi'nin Aşkabat Caddesi ile Gençlik Caddesi arasında kalan bölümü çift yönlü olarak trafiğe kapatılabilecek.
3. İsmet İnönü Bulvarı
İsmet İnönü Bulvarı'nın 15 Temmuz Şehitler Meydanı (Genelkurmay Kavşağı) ile Söğütözü Caddesi arasında kalan bölümünde, Eskişehir Yolu istikameti tek yönlü olarak trafiğe kapatılabilecek.
4. Söğütözü Caddesi
Söğütözü Caddesi'nin İsmet İnönü Bulvarı ile Alparslan Türkeş Caddesi arasında kalan bölümü çift yönlü olarak trafiğe kapatılabilecek.
5. Nizami Gencevi Caddesi
Caddenin tamamı çift yönlü olarak araç trafiğine kapatılabilecek.
6. Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın Caddesi
Caddenin 2150. Cadde ile Anadolu Bulvarı arasında kalan bölümü çift yönlü olarak trafiğe kapatılabilecek.
Trafik Kısıtlamaları Saat 06.30'da Başlayabilecek
Emniyet Müdürlüğü, trafik düzenlemesinin 11 Ekim Pazar günü sabah saat 06.30'dan itibaren ihtiyaç halinde uygulanacağını açıkladı.
Yol kapatma kararlarının etkinliğin güvenli şekilde gerçekleştirilmesi amacıyla alınabileceği, kısıtlamaların maratonun tamamlanmasına kadar sürebileceği bildirildi.
Bağlantı Yolları ve Sokaklar da Kapatılabilecek
Açıklamada, yalnızca belirtilen ana güzergâhların değil, bu yollara bağlanan cadde ve sokakların da ihtiyaç halinde çift yönlü olarak araç trafiğine kapatılabileceği vurgulandı.
Bu nedenle özellikle maraton güzergâhında seyahat edecek sürücülerin alternatif yolları değerlendirmeleri önem taşıyor.
Ankara'da Pazar Günü Trafiğe Çıkacaklar Dikkat!
11 Ekim 2026 Pazar günü Ankara'da gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı Yarı Maratonu nedeniyle sabah saatlerinden itibaren bazı bölgelerde trafik yoğunluğu yaşanabileceği değerlendiriliyor.
Özellikle Genelkurmay Kavşağı, Eskişehir Yolu, Söğütözü ve çevresini kullanacak sürücülerin olası trafik kısıtlamalarına karşı hazırlıklı olmaları gerekiyor.
Ankara Emniyet Müdürlüğü, belirti
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere nnchaber.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.