Antik kent Termessos milli park ı nerede

Antalya'nın hemen dışında yer alan ve doğal güzellikleriyle ünlü Güllük Dağı - Termessos Milli Parkı, tarih ve doğa severleri büyüleyen bir atmosfere davet ediyor. Unesco Miras listesinde yer alan bu milli park, antik Termessos kentinin etkileyici kalıntılarına ev sahipliği yapıyor.

Antalya!  şehrinin  hemen dışında yer alan ve doğal güzellikleriyle ünlü Güllük Dağı - Termessos Milli Parkı'nı keşfetmeye ne dersiniz?

2000 yılında Unesco Miras listesine de giren bu milli park, antik Termessos kentinin kalıntılarına ev sahipliği yapıyor ve tarihi ile doğal güzelliği birleştiriyor.  Tiyatrosu, nekropolü ve surlarıyla adeta açık hava müzesi olan Termessos, tarih meraklılarının favori duraklarından.  Ayrıca, endemik bitki türleri ve yaban hayatıyla doğaseverler için de kaçırılmaz bir cennet.  Güllük Dağı'nın eşsiz manzaraları ve tarihin izlerini sürebileceğiniz bu park, Antalya'nın gizli kalmış hazinelerinden biri.

#antalyahaber 

#termessos

TermessosAntik kentMilli park Antalya haberTürkiyeAntalya

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.