Asgari ücret tamam şimdi sıra memur maaşında

Işıkhan, Temmuz ayında TBMM'de yapılacak olan düzenlemeyle en düşük memur maaşının 22 bin TL olacağını duyurdu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, milyonların beklediği asgari ücret artışının ardından memur maaşlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. AK Parti grup toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Işıkhan, Temmuz ayının işaret edildiğini söyledi.

Işıkhan, Temmuz ayında TBMM'de yapılacak olan düzenlemeyle en düşük memur maaşının 22 bin TL olacağını duyurdu. Ayrıca, memur ve emekli maaşlarındaki zam düzenlemesinin temmuz ayında TBMM'den geçeceğini belirtti.

Bakan Işıkhan konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Bürokratlarımız çalışıyor. En düşük memur maaşı net 22 bin olacak. Maliye Bakanlığımız ile çalışıyoruz. Hedefimiz, torba yasa ile paydaşlarımızı memnun edecek bir düzenleme yapmak. Şu an prosedüre bağlı kalmamız lazım ama Meclis tatile girmeden çıkarmayı düşünüyoruz."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise 11 Mayıs'ta katıldığı HAK-İŞ Genel Kurulu'nda memur maaşlarına ilişkin müjdeyi vermişti. En düşük memur maaşının 22 bin TL olacağını belirten Erdoğan, Temmuz ayında yapılacak artışla memur maaşlarının en düşük kamu maaşından aşağı kalmayacağını ifade etmişti. Bu artışın emeklilere de otomatik olarak yansıyacağını belirten Erdoğan, konuyla ilgili olarak Bakan'a talimat verdiğini belirtmişti.

Memur ve emekli kesimlerinin merakla beklediği memur maaşı zammı düzenlemesinin Temmuz ayında TBMM'den geçmesiyle birlikte, birçok çalışanın gelirinde önemli bir artışın gerçekleşmesi bekleniyor.

asgari ücretmemur maaşıVedat IşıkhanTürkiyeBurdur

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.