Balıkesir’in Havran ilçesinde 10 Eylül 2026 Perşembe günü gerçekleştirilen 9. Havran Seyit Onbaşı Yağlı Güreşleri, çekişmeli karşılaşmalara sahne oldu.
Sezonun 54’üncü, Marmara Bölgesi’nin 22’nci ve Balıkesir’in 6’ncı turnuvası olan organizasyona 26 başpehlivanın da aralarında bulunduğu toplam 289 pehlivan katıldı.
Osman Kan Kariyerinin İlk Başpehlivanlığını Kazandı
Başpehlivanlık finalinde Osman Kan ile İsmail Koç karşı karşıya geldi. Rakibini mağlup eden Osman Kan, 9. Havran Seyit Onbaşı Yağlı Güreşleri’nin başpehlivanı oldu.
Osman Kan, Havran’da elde ettiği sonuçla kariyerinin ilk başpehlivanlık birinciliğine ulaştı.
Final Yolunda Güçlü Rakipleri Geçti
Osman Kan, ikinci turda Ali Yanatma’yı mağlup ederek yoluna devam etti. Çeyrek finalde Salih Erinç’i, yarı finalde ise Feyzullah Aktürk’ü geçen Kan, finalde İsmail Koç’un rakibi oldu.
İsmail Koç ise ikinci turda Kaan Kaya’yı, çeyrek finalde Serhat Balcı’yı ve yarı finalde Orhan Okulu’yu mağlup ederek finale yükseldi.
Final karşılaşmasında İsmail Koç’u yenen Osman Kan, Havran’daki tarihi başarısını başpehlivanlıkla taçlandırdı.
Başpehlivanlık Çeyrek Final Sonuçları
Turnuvanın çeyrek finalinde şu eşleşmeler yapıldı:
Orhan Okulu – Mustafa Batu
Serhat Balcı – İsmail Koç
Recep Kara – Feyzullah Aktürk
Salih Erinç – Osman Kan
Bu karşılaşmaların ardından Orhan Okulu, İsmail Koç, Feyzullah Aktürk ve Osman Kan yarı finale yükseldi.
Yarı Finalde Osman Kan ve İsmail Koç Kazandı
Başpehlivanlık yarı finalinde Osman Kan, Feyzullah Aktürk ile karşılaştı. Diğer yarı final müsabakasında ise İsmail Koç ile Orhan Okulu mücadele etti.
Rakiplerini mağlup eden Osman Kan ve İsmail Koç, finalde başpehlivanlık için kol bağladı.
Başaltı ve Büyük Orta Boylarında Kazananlar
Başaltı boyunda 23 pehlivan mücadele etti. Finalde Emirhan Ergin’i mağlup eden Ahmet Han Yıldız birinciliği kazandı.
Yine 23 pehlivanın katıldığı büyük orta boyunda ise Sertaç Çavdar ile Suat Süren finalde karşılaştı. Mücadeleyi kazanan Sertaç Çavdar, büyük orta boyunun birincisi oldu.
Cazgırlar Beş Tur Boyunca Pehlivanları Salavatladı
Organizasyonda Cazgır Osman ile Şerif Ali Esen görev aldı. İki cazgır, beş tur boyunca er meydanına çıkan başpehlivanları salavatlayarak güreşlere renk kattı.