BAŞKAN ALAGÖZ MÜJDEYİ VERDİ O MAHALLELERE BETON YOL YAPILACAK

Tefenni Belediye Başkanı Ümit Alagöz, Tefenni’de tamamlayan beton yolu açıkladı

Tefenni Belediye Başkanı Ümit Alagöz, Tefenni’de tamamlayan beton yolu açıkladı.

Açıklamasında beton yol yapımı planlanmış mahallelere de müjdeyi verdi.

Türkiye’nin Beton yol macerası ilk defa 2002 yılının Nisan ayında Milliyetçi Hareket Partisi’nin koalisyon ortağı olduğu, Bayındırlık ve İskân Bakanlığının MHP’de olduğu dönemde, TÇMB (Türkiye Çimento Mühendisleri Birliği) ile Karayolları Genel Müdürlüğü’nün Protokolü ile başlamıştır. 2002 yılında Bayındırlık ve İskân Bakanlığı’nın, Avrupa’nın en büyük çimento üreticisi olan Türkiye’nin %100 yerli imalatı olan Beton yola dönmesi gerektiğine dair raporları halen arşivlerdedir. Bu doğrultuda Burdur’da da kurumlar tarafından yapılan ilk Beton yol uygulaması, 2016 yılının Ağustos ayında Belediyemiz tarafından Tefenni, Kır Mahallemizde uygulanmıştır.

İlçemizde şu ana kadar 9 kilometrenin üzerinde beton yol yapılmıştır. Yine bu aydan itibaren Zafer Mahallemizden başlayarak, Göktürk Mahallesi, Fatih Mahallesi ve Kır Mahallemizde Beton yol çalışmalarımıza devam edeceğiz. Allah’ın izniyle 2023’e kadar İlçemizin bütün mahalle yolları, Beton yol olmak üzere tamamlanacaktır.

Türk Milliyetçilerinin yıllardır haykırdığı “Beton yol, milli yoldur” sözüne, bugün ilimizde bazı kuruluşların katılıyor olması bizim için mutluluk vericidir.

MHP’Lİ DÜŞÜNÜRSE MİLLİ, YAPARSA MİLLİ, YAŞARSA DA MİLLİ YAŞAR!

tefenni beledieysiÜmit AlagözTürkiyeBurdurTefenni

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.