BAŞKAN ERDOĞDU’DAN YAZILI AÇIKLAMA

Bucak Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yusuf Erdoğdu, yazılı bir açıklama yaptı.

Bucak Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yusuf Erdoğdu, yazılı bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada Corona Virüs tedbirleriyle işyerleri kapanan esnafların zor günler geçirdiklerini bu şekilde ayakta kalmanın zor olduğunu belirtti ve yetkililerin bu konuya acil çözüm bulmaları gerektiğini aktardı.

Başkan Erdoğdu’nun yazılı açıklamasında “Corona Virüsle mücadele kapsamında esnaf ve sanatkarlarımıza hijyen konusunda göstermiş olduğu titizlikten dolayı teşekkür ediyorum.Bu süreçte İçişleri Bakanlığı genelgesi ile alınan tedbirler kapsamında direk olarak etkilenen esnaflarımız kahvehaneler, kafeteryalar, internet ve nargile kafeleri, hamamlar,çay bahçeleri, berberler, kuaförler, güzellik merkezleri ve bunların yanı sıra cadde ve sokaklarda kimse olmayınca dolaylı yönden etkilenen lokantalar, pastahaneler kısacası tüm esnaflarımız ciddi bir biçimde zor günler yaşamaktadır. Şu an hali hazırda açık olan dükkanlarda bile satışların düşmesi nedeniyle esnaflarımız kendiliğinden dükkan kapatmaya başlamıştır” ifadelerini kullandı.

İşyerlerinin kapatıldı ama çözüm olmadığı için kira,elektrik,vergi ve bağkur ödemelerinin devam ettiğini hatırlatan Başkan Erdoğdu, “Esnaf ve sanatkarlarımız vicdani bir şekilde işyerleri kapalı da olsa yanlarında çalışan insanların ödemelerini aksatmamak durumunda.Hali hazırda alışverişlerin durma noktasına geldiği bir dönemde, artık yetkililerin bu konuda bir çözüm paketi sunmaları gerekiyor. Devlete ödenen vergiler, sigorta primleri,bağkur ve diğer giderlerin çözülmesi gerekirken bir de özel bankalara olan kredi ve kart borçlarının aynı zamanda ödenmesi gereken çek ve senet ödemeleri konusunda da yetkililerin çözüm bularak bizlere yardımcı olması gerekiyor” ifadelerine yer verdi.

Yusuf ErdoğduCoronavirüsburdur coronavirüsTürkiyeBurdurBucak

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.