Burdur siyasetinin gündeminde son günlerin en kritik başlığı olan su sorunu üzerine, MHP Burdur İl Başkanı Mustafa Gün’den dikkat çeken bir açıklama geldi. Başkan Gün, meselenin siyaset üstü bir noktada olduğunu vurgulayarak, "Gün kavga değil, Burdur için el birliği yapma günüdür" dedi.
"Burdur Hepimizin, Sorun Ortak"
Burdur kamuoyunu meşgul eden su meselesinin günlük siyasi polemiklere kurban edilemeyecek kadar hayati ve stratejik olduğunu belirten Başkan Gün, tüm kesimleri sağduyuya davet etti. Burdur’u büyük bir aile olarak nitelendiren Başkan Gün, enerjinin "kayıkçı kavgasına" değil, somut çözümlere harcanması gerektiğini ifade etti.
Burdur'un Su Geleceği İçin 5 Kritik Adım
Başkan Mustafa Gün, kentin su güvenliğini garanti altına alacak ve hali hazırda yürütülen çalışmaları şu başlıklarla sıraladı;
Senir Projesi İhale Aşamasında: Finansman ve planlama süreçleri tamamlanan Senir İçme Suyu Göl Geçişi İsale Hattı projesinde ihale süreci resmen başladı.
Karamusa Çayı Takviyesi: DSİ 18. Bölge Müdürlüğü, yıllık 7,5 milyon metreküp su potansiyeli olan Karamusa Çayı’nın Çavdır Barajı’na aktarılması için kolları sıvadı.
Merkez İçme Suyu Projesi: İl merkezinin su ihtiyacını kökten çözecek proje yapım işinde sözleşmeler imzalandı, çalışmalar final aşamasına geldi.
Kırsalda Yatırım Hamlesi: Gölhisar Elmalıyurt'un yanı sıra Ağlasun’da ise 6 bin metrelik yeni içme suyu hatları tamamlanarak hizmete sunuldu.
Bucak İçin Ortak Akıl Çağrısı: Bucak ilçesindeki su sorununun çözümü için tüm kurumların iş birliği içinde harekete geçmesi temennisinde bulunuldu.
"Emeği Geçenlere Teşekkür Ediyorum"
Yürütülen projelerin Burdur’un geleceği adına umut verici olduğunu kaydeden MHP’li Başkan Gün, "Bu önemli yatırımlarda emeği geçen Milletvekillerimize, Belediye Başkanlarımıza, İl Özel İdaresi ve İller Bankası yetkililerine teşekkür ediyorum. Bizim tek derdimiz Burdur'un susuz kalmamasıdır." dedi.