Başkan Hakan Açar güven tazeledi

Burdur İç Su Ürünleri Yetiştiricileri Üretici Birliği olağan genel kurulunda Hakan Açar, güven tazeleyerek yeniden başkan seçildi.

Burdur İç Su Ürünleri Yetiştiricileri Üretici Birliği olağan genel kurulunda Hakan Açar, güven tazeleyerek yeniden başkan seçildi.

Burdur İç Su Ürünleri Yetiştiricileri Üretici Birliği olağan genel kurulu yapıldı. Mevcut başkan Hakan Açar, güven tazeleyerek yeniden başkan seçilirken yönetiminde başkan yardımcısı olarak Su Ürünleri Mühendisi Muhammet Çıtırkı, üye olarak da Su Ürünleri Mühendisi Ayhan Akgüner, Su Ürünleri Mühendisi Ali Alan, üretici Arif Arslan yer aldı.

Yeniden Burdur İç Su Ürünleri Yetiştiricileri Üretici Birliği başkanlığına seçilen Hakan Açar, genel kurul sonrasında yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı;

"Burdur İç Su Ürünleri Yetiştiricileri Üretici Birliği olağan genel kurulumuzu tamamladık. 2007 yılında birliğimizi kurdum ve kurucu başkanı olarak göreve başladım. Birliğimiz ülkemizde kurulan 8. birlikti. Üst birlik kuruluşunda görev aldık ve üst birlik yönetiminde görev yaptık. Türkiye'de şu an 28 su ürünleri birliği var. Bugün yapılan kongrede yeniden bana yetki veren tüm üyelerime de ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Alabalık omega 3 yönünden Norveç somonuna eşdeğer bir balık ve özellikle kadınlarda kemik erimesine engel olan bir gıda. Türkiye olarak alabalık üreticiliğinde İran'dan sonra dünyanın en büyük ikinci ülkesiyiz. Türkiye yıllık 135.000 ton balık üretiyor. Burdur 5 yıl önce yıllık 9 bin tona yakın üretimi ile ilk üç ilden biriydi. Daha sonra Keban Barajının devreye girmesi ve ilimizde de Karacaören 2 barajının üretime kapatılması sonucu sıralamamız geriledi. Karacaören 1 barajı en büyük üretim bölgesi ve 6 bin tonluk bir üretim yapıyoruz. Şu anda yine il olarak ilk onda yer alan bir iliz. Balık tüketimi olarak kişi başı AB ülkeleri 25 kg, dünya ortalaması 15 kg, Türkiye 7 kg civarı kişi başı balık tüketimi var. Ülkemiz tek hayvansal ürün olarak balık ihraç ediyor. Yıllık 1,4 milyar dolar ihracatımız var. Tekrardan genel kurulumuza katılarak bizlere destek veren tüm üyelerimize teşekkür ediyorum. Su ürünleri yetiştiricilerinin ve sektörün daha iyi noktalara gelmesi için de elimizden gelen tüm çalışmaları yapmaya devam edeceğiz."

Burdur İç Su Ürünleri Yetiştiricileri Üretici BirliğiHakan AçarTürkiyeBurdurBurdur

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.