Başkan Hasan Güz:”Çiftçinin Borçları Ertelenmelidir”

Karamanlı Ziraat Odası Başkanı Hasan Güz, çiftçilerin yeni ekim dönemine borçla başladığını belirterek, çiftçinin borçlarının ertelenmesi gerektiğini bildirdi.

Karamanlı Ziraat Odası Başkanı Hasan Güz, çiftçilerin yeni ekim dönemine borçla başladığını belirterek, çiftçinin borçlarının ertelenmesi gerektiğini bildirdi.

Güz yaptığı yazılı açıklamada, çiftçilerinin yeni ekim dönemine oldukça kötü başladığını vurgulayarak, “İklim şartlarının iyi geçmemesi, girdi maliyetlerinin ve faiz oranlarının artması nedeniyle çiftçilerimiz ekime borçla başladı. Çiftçilerimiz, gübresini, ilacını borçla almış; gübre, ilaç ve tohum fiyatlarındaki artıştan olumsuz yönde etkilenmiştir. Üreticilerimiz kredi borçlarını ödeyemiyor. Birçoğunun ise kredi ödeme vadeleri geçmiş durumda. Üreticinin bu sezonki borcunun yani sıra geçen yıldan ertelenen borcu da bulmaktadır. Tüm borçlarının bir hasat sezonunda ödenebilmesi mümkün değildir. Çiftçilerimizin borçları acil bir şekilde faizsiz olarak ertelenmelidir. Tüm çiftçilerimiz borç ertelenmesi kararını beklemektedir.” dedi.

Devletin girdi maliyetleri konusunda zirai faaliyetlere destek olması gerektiğini ifade eden Başkan Güz, şunları söyledi:

“Maliyetlerin bu kadar yüksek olması durumunda, maalesef çiftçiler üretimden vazgeçmeye başlayacak. Devletimizin yetkilileri bir an önce çiftçilere yol göstererek, yardım etmesi gerekmektedir. Çiftçiye hizmet etmek ibadettir.”

Kaynak: Karamanlı Haber-Murat Çoban

çiftçi borçlarıHasan GüzçiftçiTürkiyeBurdurKaramanlı

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.