Başkan İnan ”çöp bizim değil ama doğa bizim” dedi

21 Eylul dünya temizlik günü çöp bizim değil ama doğa bizim Karacaören baraj Gölü yaşamın olmazsa olmazı olan içme suyunun kaynağı üretim yeridir.

21 Eylul dünya temizlik günü

çöp bizim değil ama doğa bizim

Karacaören baraj Gölü yaşamın olmazsa olmazı olan içme suyunun kaynağı üretim yeridir Göl ne kadar temizse çevresinde ve ondan yararlananların yaşamı rahat sağlığı güvence altındadır. İşte bu nedenle devletimiz gölün korunması için yasalar çıkarmıştır. Ama bazı “yetkililer” bu yasaların arkasını dolanma alışkanlıklarını devam ettirmeyi alışkanlık haline getirmemelidir. Yasalar bellidir yasa savunulmalıdır…. Yetki verilende çevrenin bir sakinidir.

Çevre ahlâkı, ilk olarak birinci derecede insanla ilgilidir. Karacaören’imizin güzelliklerin emanet olduğu düşüncesiyle değerlendirilmesinin bir önem kazanacağı olmalıdır. Bu anlayış insanın sadece diğer insanlara karşı sorumluluğunu değil, gelecek nesillere karşı da sorumluluğunu gündeme getirmektedir

. Her insan çevresindeki varoluşunun tamamını, birer emanet olduğu bilinci içerisinde, sevmek ve korumakla sorumludur. Bu sorumluluk, zorlamaktan öte, sevgi ve ahlaki temelli bir sorumluluktur. Yeni nesillere davranış olarak kazandırılabilmesi için, eğitimin bütün kademelerinde çevre ahlakına-, karşı vicdanlı olmayı, çıkar için çevreye verilen zararın geri dönüşünün bir çok bedellere neden olacağını kavrayıp-öğretip; gerekli önem verilmeli ve yetişkinlerin de onlara birer rol model olarak uygulamalarını göstermeleri gerekmektedir.

İnsanlığın, çevre ahlakının tahribi ve bu problemlerin üstesinden gelebilmesi için, bencilliği reddederken, başkalarının yararını da kendi yararı kadar gözetmeli, diğer insanlara maddi veya manevi kişisel çıkar gözetmeksizin yararlı olmaya çalışmalı, gelecek kuşakların yaşamı için fedakarlığı ön plana çıkarmak görevini yerine getirmesi gerekmektedir.

Suda yaşayan balıkları ve o kirli suyu icen tüm canlılar ölmekde Çevre kirliliği yapan Ispartayı vicdana davet ediyoruz kirlilik tehlikeli boyutlara ulaşmış durumda… Para kazanabilir fakat hep kaybeden olursunuz… Çevreyle barışık yaşayınız…….

BUCAK HIZARCILAR MARANGOZLAR VE MOBİLYACILAR ODA BŞK. İSMAİL İNAN

dünya temizlik günüKaracaören baraj GölüİSMAİL İNANTürkiyeBurdurBucak

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.