Başkan İnci'den, ücretsiz taşımama kararı açıklaması

Bucak Şehiriçi Yolcu Taşıma Kooperatifi Başkanı Süleyman İnci, ücretsiz taşımama kararı ile ilgili açıklamada bulundu.

65 yaş üstü ücretsiz binişlerin çok büyük bir maliyet getirdiğini belirten otobüsçüler, 15 Ekim’e kadar devletten yeterli desteği alamazlarsa şehit ailesi ve gaziler ile emniyet mensupları dışında ücretsiz taşıma yapmama kararı aldı. 

Akaryakıt zamları, artan maliyetler ve ücretsiz taşıma konularını ele alan Bucak Şehiriçi Yolcu Taşıma Kooperatifi Başkanı Süleyman İnci, artan maliyetler nedeniyle 15 Ekim 2023 tarihine kadar ücretsiz taşıma konusunda gerekli destek alınamazsa şehit aileleri, gaziler ve emniyet mensupları dışında ücretsiz taşıma yapılmayacağını söyledi.
Ankara’da yapılan toplantıda alınan kararı aktaran Başkan Süleyman İnci, salgın dönemi, artan maliyetler, son dönemde akaryakıta gelen zamlar ve bu zamların tüm gider kalemlerine yansımasıyla toplu taşımanın özel sektör açısından sürdürülemez hale geldiğini söyleyerek “Kamu kaynağı ile belediyelerin bile sürdürmekte zorlandığı toplu taşımada esnaflarımızın hali içler acısıdır ve acil tedbir alınmalıdır. Bir sektörün yok olmasına göz yumulmamalı, esnaflarımız kaderine terk edilmemelidir” dedi.

Talepleri tek tek sıraladı

Türkiye genelinde toplu ulaşım sektörüne hizmet eden özel halk otobüsçüleri temsilcileri adına yetkililere çağrı yapan Süleyman İnci, "Tüm vergilerini istisnasız ödeyen esnaflarımız için sürdürülmesi imkansız hale gelen toplu taşımada kullanılan akaryakıtta vergi muafiyeti acilen sağlamalıdır. Ücretsiz taşıma; şehit ailelerimiz, gazilerimiz, emniyet mensupları ve basın sektörü dışında özel sektörde zaman kaybetmeden sonlandırılmalı ya da kamu araçlarında geçerli olmalıdır. Kamu aracı olmayan illerde ise biniş başına ödeme yapılmalıdır. Hiç kimse kendi öz sermayesi ile yatırım yaptığı bir işte ücretsiz hizmet yapmak istemez." taleplerini sıraladı.

[H]24069[/H]

Bucak Belediyesi Özel Halk OtobüsüÖzel Halk OtobüsüücretsiztaşımaTürkiyeBurdur

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.