Başkan Özel Müjdeyi Verdi Afyon Ekim Kotası Arttırıldı

Bölge coğrafyasına uyumlu olması, üretim metot ve tekniklerinin yöre çiftçilerimizle uyumu,istihdam ve tarıma dayalı sanayi açısından Afyon (haşhaş) bitkisi Burdur’umuzun en kazançlı bitkisidir.

Bölge coğrafyasına uyumlu olması, üretim metot ve tekniklerinin yöre çiftçilerimizle uyumu,istihdam ve tarıma dayalı sanayi açısından Afyon (haşhaş) bitkisi Burdur’umuzun en kazançlı bitkisidir. Zira ülkemizde Afyon (haşhaş) kendinden motorlu yürür hasat Makinesinin fabrikasyon biçerdöver üretimi ilimizde yapılmaktadır. Çiftçilerimizden sanayicilerimize kadar herkes Afyon (haşhaş) üretimi adına mücadele vermektedirler.

2020/ 2021 üretim sezonu için Haşhaş ekimi ile uğraşan Burdur’lu üreticilerimizin bir kısmı resmi işlemlerini gerçekleştirememiş, Haşhaş Ekimi yapmak isteyenlerin de Burdur ili için Haşhaş üretim izni (kotası) dolduğu için Hübas sistemi üzerinden dolduğundan sistem veri girişine olanak tanımamıştır.

Çiftçilerimizden gelen talepler doğrultusunda ilimiz milletvekilleri Burdur iline 5.000 dekarlık üretim kotası tahsis ettirmişlerdir.

Afyon (haşhaş) bitkisinin tarımsal üretim ayağı olan çiftçilerimizdeki üretim azmi günden güne artmaktadır.

Afyon (haşhaş) İlave Ekim kotası için büyük çaba sarf eden Burdur Milletvekillerimiz sayın Yasin Uğur ve Bayram Özçelik’e ,TMO Genel Müdümüz Ahmet Güldal’a şahsım,kurumum ve çiftçilerimiz adına teşekkür ederim.

Haşhaş KotasıTürkiyeBurdur

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.