BAŞKAN ÜNAL’DAN ÇOK KRİTİK UYARI “GEÇ OLMADAN DİKKAT EDELİM SUYU İSRAF ETMEYELİM”

Bucak Belediyesi tarafından yapılan açıklamada kış ayının önceki yıllara göre kurak geçmesinin sınırlı su kaynaklarının üzerindeki baskıyı giderek artırdığı ifade edildi.

Bucak Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, suyun daha önce hiç olmadığı kadar kıymetli hale geldiği belirtilerek, kış ayının önceki yıllara göre kurak geçmesinin sınırlı su kaynaklarının üzerindeki baskıyı giderek artırdığı ifade edildi.

"Vatandaşlık görevi”

Dünyada hızla yayılan Kovid-19 salgınının etkisiyle kişisel temizliğe yönelik su sarfiyatının yükseldiğinin ifade edildiği açıklamada” şunlar kaydedildi:

Bugünlerde Covid-19 ile mücadele ediyoruz. Kişisel hijyen çok önemli, ancak gereksiz su kullanımı ve su israfına çok dikkat etmeliyiz. Bucak ilçesi olarak içme ve kullanma suyumuzun neredeyse tamamını sondaj kuyuları vasıtasıyla sağlıyoruz. Önceki yıllara oranla bu yıl kurak bir kış mevsimi geçirdik ve yazında yağışların az olabileceğini dikkate alırsak, bugün gereksiz yere tükettiğimiz sulara, yazın ihtiyacımız olacak. Su tasarrufu aynı zamanda hepimizin vatandaşlık görevi… Örneğin, alınan tedbirler kapsamında elimizi çok sık yıkamamız gereken bu günlerde, en az 20 saniye süren sabunlama esnasında suyu akar vaziyette bırakmak yerine ufak bir dokunuşla musluğu kapatabilir, durulama için musluğu tekrar açarak el yıkama işlemini bitirebiliriz. Yine diş fırçalarken ve yüz yıkarken de aynı hassasiyetle hareket etmemiz, önemli miktarda suyumuzun heba olmasına mani olacaktır. Günlük yaşantımızda alacağımız bu gibi basit ama etkili tedbirlerle aşırı su sarfiyatının önüne geçmek elimizdedir. Söz gelimi sadece duş alma süremizi 1 dakika azaltarak, kişi başına yıllık 18 ton su tasarrufu sağlayabiliriz.

Bucak su israfıBucak BelediyesiEmrullah ÜnalTürkiyeBurdurBucak

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.