Bucak Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Yılmaz, Resmi Gazete’de yayımlanan tebliğle birlikte 1 Ocak 2026’dan itibaren basit usulde vergilendirilen bazı mükelleflerin işletme hesabı esasına göre defter tutacağını ve ilgili işlemlerin meslek odaları aracılığıyla yürütülebileceğini duyurdu.
Yeni vergi düzenlemesine ilişkin açıklama yapan Bucak Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Yılmaz, 13 Aralık 2025 tarihli Resmî Gazete’de yayımlanan tebliğin esnafı yakından ilgilendirdiğini belirtti. Yılmaz, düzenlemenin 1 Ocak 2026’da yürürlüğe gireceğini ve kapsam dahilindeki mükelleflerin defter kayıt süreçlerinde önemli bir değişikliğe gidildiğini ifade etti.
Başkan Mehmet Yılmaz açıklamasında, “13 Aralık 2025 tarihli Resmî Gazete’de yayımlanan Tebliğ ile, 01.01.2026 tarihinden itibaren gerçek usulde vergilendirilecek basit usul mükelleflerimizin, işletme hesabı esasına göre defter tuttukları süre boyunca bazı işlemleri meslek odaları/birlikleri aracılığıyla bu yolla yapılabilmesi hükme bağlanmıştır. Düzenlemenin esnaf ve sanatkârlarımıza hayırlı olmasını dilerim.” ifadelerine yer verdi.