BELEDİYE BAŞKANI EMRULLAH ÜNAL’IN İLK İŞ SU OLDU

BELEDİYE BAŞKANI EMRULLAH ÜNAL “İLÇEMİZİN İÇME SUYU REZERVLERİNE BİR YENİSİNİ DAHA EKLİYORUZ” Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal DSİ ekiplerince Kestel yolu Aladağ mevkiinde yürütülen sondaj çalışmalarını inceledi.

BELEDİYE BAŞKANI EMRULLAH ÜNAL “İLÇEMİZİN İÇME SUYU REZERVLERİNE BİR YENİSİNİ DAHA EKLİYORUZ”

Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal DSİ ekiplerince Kestel yolu Aladağ mevkiinde yürütülen sondaj çalışmalarını inceledi.

Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi. Başkan Emrullah Ünal “Bucak ilçemizin içme suyu ihtiyacını toplam 27 adet kuyu ve 2 adet cazibe ile gelen sudan karşılanmaktayız. Bu suların şebekeye dağıtımı için 8 adet su toplama deposu kullanıyoruz. İlçemiz şebeke hattına kışın ortalama 140 lt/sn ve yazın ise 170-180 lt/sn arası içme suyu veriyoruz. İlçemizin en büyük sorunlarından birisi içme suyu sorunu. Bu sorunun çözülmesi için bir dizi çalışmalar yürütüyoruz. Bu çerçevede Belediyemizle Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü arasında imzalan protokol gereği DSİ ekipleri ilçemizde yeni içme suyu kaynağı kazandırmak için çalışmalarına devam ediyor. Bu çalışmalardan biriside ilçemiz Kestel yolu Aladağ mevkiine tespit edilen alana yeni bir sondaj kuyusu açmaktı. Sondaj kuyusu çalışmalarında şu anda sona gelindi. Sondajımızdan ilk tespitlerimize göre saniyede yaklaşık 6 litre gibi bir su alıyoruz. Belirli bir süre deneme yapılacak ve aynı zaman da suyun tahlilleri de gerçekleştirilecek. İçme suyunun tahlil sonuçlarının neticelendirilmesinden sonra yapacağımız terfi hatlarımızla şehir şebeke hattımıza dahil edeceğiz. Çalışmalarından dolayı DSİ 18. bölge müdürlüğü ekiplerine ve su ve kanalizasyon müdürlüğü çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Biz İnsan sağlığı için oksijenden sonra en önemli ikinci gereksinim su olduğu bilinci ile sağlıklı bireyler yetiştirmek, İlçemiz halkının huzur ve refahı için, sağlıklı nesiller yetişmesi için tüm imkanlarımızı seferber ederek çalışacağız.” dedi.

İÇME SUYU REZERVİiçme suyuEmrullah ÜnalTürkiyeBurdurBucak

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.