BIRAKTIĞI KİTAPLAR VE AŞILADIĞI SEVGİYLE HİÇ BİR ZAMAN UNUTULMAYACAK

BURDUR'da yaşayan Emin Akay (76), köy meydanında kullanılmayan depoyu kendi imkanlarıyla 1300 kitaplık kütüphaneye çevirdi.

BURDUR’da yaşayan Emin Akay (76), köy meydanında kullanılmayan depoyu kendi imkanlarıyla 1300 kitaplık kütüphaneye çevirdi.

Karamanlı ilçesi Kağılcık Köyü’nde oturan ilkokul mezunu Emin Akay, köy meydanında bulunan, vefat eden ağabeyi Hacı Mahmut Akay’a ait 50 metrekarelik depoyu, kendi imkanlarıyla kütüphaneye çevirdi. 11 yıl önce kurduğu kütüphaneye kendisine ait 200 kitabı koyan Emin Akay, ağabeyinin şehir dışında oturan çocukları ve bağışçıların desteğiyle 1300 kitap topladı.

9 Ocak 2020 tarihinde Karamanlı Kağılcık Köyünden çıkıp Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz’i ziyaret edip kendi imkanlarıyla kurmuş olduğu kütüphaneyi başkanla paylaştı.Emin Akay “Abim rahmetli olduktan sonra onun adına gençlere, çocuklara, insanlığa faydalı kalıcı bir hayır olsun diye kütüphaneye çevirdik. Çocuklar servisten iniyor. İsterlerse derslerini orada yapıyorlar. Kitap götürmek isteyen kitap götürüyor, dersinin çalışmak isteyen dersini çalışıyor. Bende ilginizden dolayı teşekkür ediyorum” sözlerini hatırladığımız Emin Akay, köye ve gençlere böylesine bir hizmet yaptıktan sonra 2 Mart 2020 günü vefat etti.

Emin Akaykitap sevgisiKağılcık KöyüTürkiyeBurdurBurdur

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.