Bloomberg tahminini yükseltti: Çin ekonomisi bu yıl yüzde 2.5 büyüyecek

Bloomberg News Çin ekonomisinin bu yıl yüzde 25 büyüyeceğini açıkladı. Açıklamada UBS Group AGnin iç tüketimdeki iyileşme ve güçlü yatırım nedeniyle tahminlerini yükseltmesine de atıfta bulunuldu.

Çalışmada Çinin ihracatının ikinci çeyrekte şaşırtıcı gücü ekonomistleri yılın geri kalanında ticaret tahminlerini artırmaya yönelttiğini belirterek Bu gelişme 2020 yılı büyümesi için yapılan yüzde 24 tahminini yüzde 25e yükseltmemizi sağladı denildi.

Emlak sektörünün esneklik göstereceğinin de vurgulandığı raporda Oxford Economicsin de yılın ikinci yarısında güçlü bir toparlanma ile GSYİH tahminlerini yüzde 2den yüzde 25e yükselttiğine vurgu yapılıyor. 67 ekonomistin yaptığı bir araştırmaya atıfta bulunan Bloomberg yakın tarihli bir başka raporda Çinin ikinci çeyrekte büyümesinin bir yıl öncesine göre yüzde 52 olacağını ve haziran ayında üç aylık dönemde yüzde 32lik artıştan daha hızlı olacağı belirtiliyor.

Bloomberg NewsÇin ekonomisiTürkiye

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.