BM ve Burdur MAKÜ Hayvancılıkta İş Birliği Yapacak

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) yetkilileri, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'ni ziyaret ederek hayvancılık alanındaki çalışmaları inceledi. Ziyarette FAO’nun desteği ile yapılacak projeler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Özellikle kırsalda yaşayan kadınların istihdamına yönelik projeler ele alındı.

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) yetkilileri, üniversitemizin hayvancılık alanındaki çalışmalarını yerinde incelemek üzere çalışma ziyareti gerçekleştirdi. FAO’nun desteği ile yapılacak projeler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Ziyarette FAO temsilcileri Özcan Türkoğlu, Çağatay Çebi ve Yunus Arzık‘a Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Öner, Burdur Gelişim Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Öcal ve ilgili akademisyenler eşlik etti .

Ziyaretin en önemli konularından birisi de kadın istihdamı oldu. Kırsal Kalkınmanın öneminin işlendiği görüşmelerde kırsal alanda yaşayan; yaşam şartları ve kalitesi düşük, ekonomik açıdan dezavantajlı kadınların sosyal ve ekonomik hayata aktif katılımlarını sağlamak, mesleki eğitim düzeylerini ve üretim olanaklarını iyileştirerek, hayvansal üretimin sürekli hale getirilmesi konuları ele alındı.

BMMAKÜhayvancılıkiş birliğiTürkiyeBurdur

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.