BUCAK BELEDİYE MECLİSİ, BARIŞ PINARI HAREKATI’NA ASKER SELAMI GÖNDERDİ

Bucak Belediye Meclisi, Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzuru getirmek amacıyla başlatılan Barış Pınarı Harekatı'na destek açıklamasında bulundu.

Bucak Belediye Meclisi, Türkiye’nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzuru getirmek amacıyla başlatılan Barış Pınarı Harekatı’na destek açıklamasında bulundu.

Meclisin olağanüstü toplantısı belediye binasında bulunan meclis salonunda Belediye Başkanı Emrullah Ünal başkanlığında gerçekleşti.

Ünal, toplantının açılışında yaptığı açıklamada, Barış Pınarı Harekatı’nda şehit olan askerler için başsağlığı dilerken, “Suriye sınırımızda başlayan harekatın bir an önce askerlerimizin canı yanmadan, tamamlanarak hepsinin memleketimize geri dönmesi diliyorum. Hepimizin ciğeri yanıyor. Bölgemizin istikrar, barış ve refahına karşı en büyük tehdit olan DEAŞ, PKK, PYD-YPG terör örgütünün bu yıkıcı faaliyetlerini sonlandırmak, yurtlarına zulüm, sürgün baskı ve katliamla yitirmiş yüz binlerce Suriyelinin vatanlarına dönüşlerini sağlamak için düzenlenen Barış Pınarı Operasyonu’nu Belediye Meclis üyeleri olarak destekliyoruz. Ordumuza muvaffakiyetler diliyoruz. Belediye Meclisimiz kahraman Mehmetçiklerimizin yanındadır.” dedi.

Barış Pınarı Harekatı’nın önemli bir operasyon olduğunu vurgulayan Ünal, “İnşallah amacına ulaşır. Mehmetçiğimiz istediği gibi sonuç alır. Burada terör örgütleri Amerika ya da dış güçler tarafından desteklenmektedir. Burada terör devleti kurmak istiyorlar. Allah’ın izniyle bu devleti kuramayacaklar. Türk halkının ordusunun, hükümetin ve parlamentosunun kararlığını birlik ve beraberliği Allah’ın izniyle her şeyin üstesinden gelecek.” dedi.

Gündem maddesi ile ilgili İYİ Parti meclis üyesi Fuat Şan ise yaptığı konuşmada Barış Pınarı Harekatını canı gönülden desteklediklerini dile getirdi. Şan, “ Barış Pınarı harekatına karşı çıkan, yetmiş yıldır İsrail’e karşı birleşemeyen Arap ülkelerini, Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan’ın Birleşmiş Milletleri ayağa kaldırdığı Filistin’i, şu anda oturduğu makamı 1974 yılı Barış Harekatına borçlu olan, küstahça açıklama gafletine düşen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’yı şiddet, lanet ve nefret ile kınadığımızı beyan etmek isteriz” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal Barış Pınarı Harekatını belediye meclisi olarak desteklemek için oya sundu. Meclis üyeleri tarafından oy birliği ile Barış Pınarı Harekatının desteklendiği kabul edildikten sonra Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal, Belediye Meclis Üyeleri ve Belediyenin birim müdürleri toplu şekilde sınır ötesi ve sınır içerisindeki askerlere selam duruşu yaparak selam gönderdiler.

BARIŞ PINARI HAREKATIEmrullah ÜnalTürkiyeBurdurBucak

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.