Bucak Belediyesi 120 Kişiyi Bilirkişi olarak Seçecek

Belediye Meclisince salt çoğunluk aranarak seçilecek olan bilirkişiler Burdur kadastro müdürlüğüne iletilerek çalışmalara başlanacaktır.

Burdur Kadastro Müdürlüğü’nün talebi üzerine İlçemiz, Alaattin, Atilla, Barbaros, Cami, Çavuşlar, Çukur, Oğuzhan, Karaayvatlar, Yeni Mahalle, Yörükler, Konak, Pazar, Mimar Sinan, Çamlıca, Onaç, Fatih, Yetmişevlar, Sanayi, Mehmet Akif ve Yunus Emre Mahallelerinde kadastro yenileme çalışması yapılacaktır. 3402 Sayılı Kadastro Kanunu hükümleri gereğince yapılacak olan Kadastro Çalışmalarında; kadastro ekipleriyle birlikte görev yapmak üzere bilirkişi vazifelendirilecektir. Başvurular Belediyeye olacak ve her bir mahalle için 6 (Altı) bilirkişi seçilecektir.

Belediye Meclisince salt çoğunluk aranarak seçilecek olan bilirkişiler Burdur kadastro müdürlüğüne iletilerek çalışmalara başlanacaktır.

Bilirkişilerde aranacak şartlar;

1-Türk Vatandaşı olması,

2-40 yaşını bitirmiş olması,

3-Medeni haklarını kullanma ehliyetinin bulunması,

4-En az 10 yıldan beri aynı Mahalle veya Köyde ikamet etmesi,

5-Zimmet, ihtilas, irtikap, rüşvet, hırsızlık, inancı kötüye kullanma, dolaylı iflas, yüz

kızartıcı bir suçtan hüküm giymemiş olması,

6-Okuma yazma bilmesi

7- Çalışma alanı içerisinde bulunan taşınmazları geometrik ve hukuki durumlarını bilmesi,

vasıflarına haiz kişilerden seçilecektir.

Bilirkişi olmak isteyen vatandaşlar, 10 Temmuz 2020 Cuma gününe kadar Bucak Belediyesi İmar Müdürlüğüne sabıka kaydı, kimlik bilgileri ve dilekçe ile başvuru yapabilecek.

bucak belediyesiTürkiyeBurdurBucak

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.